Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός φωτογραφίας του ΟΑΣΑ

10346290_751420224921885_2294898118823277688_n

Ενημέρωση 4/7:

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 83 νικητών που αφορούν στα likes που έγιναν στις φωτογραφίες του διαγωνισμού. Τα δώρα που μοιράζονται είναι 3 φωτογραφικές μηχανές, 10 μηνιαίες κάρτες του ΟΑΣΑ για όλα τα μέσα και 70 διπλές προσκλήσεις για διάφορες παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Δείτε όλους τους νικητές εδώ. Αναμένεται η ανακοίνωση των 15 νικητών του διαγωνισμού φωτογραφίας.

————————————————————————————

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός φωτογραφίας του ΟΑΣΑ με θέμα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, σε συνεργασία με την ΟΣΥ την ΣΤΑΣΥ και τη Samsung.

Δείτε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με μια άλλη ματιά, εμπνευστείτε και φωτογραφίστε τα με το κινητό, το tablet ή τη μηχανή σας. Τραβήξτε καθημερινές σκηνές μέσα στα ΜΜΜ, εικόνες των Μέσων στην πόλη, αλλά και στιγμές της πόλης μέσα από τα Μέσα. Στόχος είναι να αναδείξετε το μετρό, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ ως κομμάτια του σύγχρονου αστικού τοπίου, να προβάλλετε αισθητική διάσταση των μετακινήσεων στην πόλη, αλλά και την ενότητα του συστήματος αστικών συγκοινωνιών. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ανεβάστε τις φωτογραφίες σας στο ειδικό Facebook application που θα βρείτε στη σελίδα www.facebook.com/eisaimesa.oasaδίνοντας έναν τίτλο και μια σύντομη ενδεικτική περιγραφή.

H Καλλιτεχνική Επιτροπή του διαγωνισμού, αποτελούμενη από τον επίκουρο καθηγητή φωτογραφίας Αριστείδη Κοντογιώργη, την εικαστικό Βένια Μπεχράκη και τον διευθυντή του διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος Ηλία Χατζηχριστοδούλου (δείτε αναλυτικά) θα αξιολογήσει τις φωτογραφίες που θα υποβληθούν και θα βραβεύσει 15 συμμετοχές, κατά την κρίση της, σύμφωνα με τους όρους και τις κατευθύνσεις του διαγωνισμού.

Οι συγκεκριμένες 15 φωτογραφίες θα αποτελέσουν την πρώτη κινούμενη έκθεση στην πόλη. Θα εκτυπωθούν και εκτεθούν για τουλάχιστον ένα μήνα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε διαφημιστικές θέσεις, σε συρμό, σταθμούς και οθόνες των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό-τραμ), καθώς και σε οχήματα του οδικού συγκοινωνιακού δικτύου (λεωφορεία- τρόλεϊ).

Οι βραβευθέντες θα κερδίσουν επίσης:

  • 5 κινητά τηλέφωνα Samsung Galaxy S5
  • 5 tablet Samsung Galaxy Note 10.01 2014 edition
  • 5 ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – ΟΣΥ (λεωφορεία & τρόλεϊ) και ΣΤΑΣΥ (τραμ, ηλεκτρικός, μετρό έως το σταθμό Κορωπίου).

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει τις αγαπημένες του φωτογραφίες στη σελίδα www.facebook.com/eisaimesa.oasa, λαμβάνοντας μέρος σε κλήρωση για πλούσια δώρα:

  • 3 φωτογραφικές μηχανές Samsung NX Mini.
  • 10 μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – ΟΣΥ (λεωφορεία & τρόλεϊ) και ΣΤΑΣΥ (τραμ, ηλεκτρικός, μετρό έως το σταθμό Κορωπίου).
  • Διπλές προσκλήσεις για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι από τις 30 Μαΐου έως και τις 30 Ιουνίου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν έως την 20η Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες και όλοι οι όροι και κανονισμοί του διαγωνισμού εδώ.

Σχόλιο: Ο διαγωνισμός είναι μία καλή πρωτοβουλία και μακάρι να έχει επιτυχία, αλλά ακόμα δεν κατανοούμε πως δικαιολογείται το κόστος των 19.000 ευρώ. (Υποθέτουμε ότι η συμμετοχή της Samsung γίνεται με αντάλλαγμα τη δωρεάν διαφήμιση). Επίσης βλέποντας τη σχετική σελίδα του διαγωνισμού στο facebook φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι φοβοι μας. Αν και στόχος ήταν να αξιοποιηθεί η δυναμική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η χρήση του facebook είναι τελείως ευκαιριακή και μετά το τέλος του διαγωνισμού η σελίδα μάλλον θα εγκαταλειφθεί.

Δείτε επίσης: 

Πηγή: athenstransport.com, ΟΑΣΑ

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

2 Comments

    • Όντως, πρέπει να γράψω και για αυτό όταν βρω χρόνο.

      Εν τω μεταξύ, στους όρους του διαγωνισμού αναφέρεται: «Ειδικά για τη φωτογράφιση μέσα στους σταθμούς του μετρό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το καθορισμένο προσωπικό του Ομίλου ΟΑΣΑ που βρίσκεται στους σταθμούς προκειμένου να σας διευκολύνει στη φωτογράφιση.»

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*