Έως το τέλος του 2015 η τηλεματική για τα λεωφορεία και τρόλεϊ

Το σύστημα Τηλεματικής του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί από το 2008
Το σύστημα Τηλεματικής του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί από το 2008

Υπεγράφη χτες Δευτέρα 30 Ιουνίου η σύμβαση σύμπραξης ΣΔΙΤ για το έργο της τηλεματικής σε λεωφορεία και τρόλεϊ μεταξύ του ΟΑΣΑ και της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού: ”Advanced Transport Telematics” που συνέστησε η κοινοπραξία Intrasoft International S.A. – Intrakat” η οποία είχε κερδίσει το διεθνή διαγωνισμό για το έργο.

Το σύστημα της Τηλεματικής περιλαμβάνει την εγκατάσταση εξοπλισμού σε 1750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ για την παρακολούθηση του συγκοινωνιακού έργου σε πραγματικό χρόνο και την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού για την εκτέλεση των δρομολογίων μέσω 1000 έξυπνων στάσεων οι οποίες θα τοποθετηθούν σε όλη την περιοχή εξυπηρέτησης του ΟΑΣΑ. Παράλληλα, θα λειτουργεί διαδραστικό σύστημα πληροφόρησης κοινού για το σύνολο των γραμμών και των δρομολογίων μέσω διαδικτύου.

H Σύμβαση είναι δωδεκαετής, προβλέπει την κατασκευή και υλοποίηση του έργου εντός 18 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής, δηλαδή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015. Ο ανάδοχος θα αναλάβει  τη διαχείριση και λειτουργία του έργου για 10 χρόνια και 6 μήνες, διάστημα κατά το οποίο θα αποπληρώνεται κατά την περίοδο λειτουργίας του έργου στη βάση λεπτομερούς μηχανισμού πληρωμών που θα ελέγχει συνεχώς την καλή λειτουργία του έργου. Μετά το πέρας των 12 ετών το σύστημα θα μεταβιβαστεί εξ’ ολοκλήρου στον ΟΑΣΑ.

Η υλοποίηση του Έργου η οποία πραγματοποιείται μέσω διαδικασίας ΣΔΙΤ, συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ”Ψηφιακή Σύγκλιση” του ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Jessica (40%), παράλληλα με ιδιωτικούς πόρους (60%).

Δείτε επίσης: Όλες οι λεπτομέρειες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας

Πηγή: Υπουργείο Υποδομών

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*