Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ κατασκοπεύει τους εργαζόμενους στο Μετρό;

Ερωτηματικά για την επαγγελματική συμπεριφορά του προέδρου του ομίλου ΟΑΣΑ κ. Γρηγόρη Δημητριάδη προκαλεί επώνυμη καταγγελία εργαζόμενης στο μετρό για ένα τουλάχιστον περίεργο περιστατικό στο οποίο ο πρωταγωνίστησε ο κύριος Δημητριάδης. Την καταγγελία αυτή, που έγινε σε σελίδα των εργαζόμενων του μετρό στο facebook, ακολούθησε μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό η οποία κάνει λόγο για «γκεσταπικές μεθόδους» που τρομοκρατούν τους εργαζόμενους. Από τη μεριά της, η διοίκηση του ΟΑΣΑ απάντησε χτες το βράδυ πως τα καταγγελλόμενα είναι «αποκυήματα νοσηρής συνδικαλιστικής φαντασίας».

Σύμφωνα με την καταγγελία, την περασμένη Κυριακή, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ επισκέφτηκε τερματικό σταθμό μετρό και χωρίς να κάνει γνωστή την ιδιότητά του άρχισε να κάνει ερωτήσεις στους εργαζόμενους προκειμένου να ελέγξει τον βαθμό των γνώσεών τους, κάτι που προφανώς δεν προβλέπεται από καμία διοικητική διαδικασία. Στη συνέχεια, ο κύριος Δημητριάδης, με τη συμβολή άγνωστης γυναίκας, φέρεται να έστησε περιστατικό έντασης προκειμένου και πάλι να ελέγξει τον τρόπο αντιμετώπισής του από την καταγγέλουσα υπάλληλο της ΣΤΑΣΥ. Σύμφωνα πάντα με τη δημοσίευση της εργαζόμενης στο facebook (που μάλλον διαχειρίστηκε την δήθεν αγανακτισμένη επιβάτιδα ικανοποιητικά), μόνο μετά την αποχώρηση της, και ενώ παρατήρησε προσεκτικά όλο το περιστατικό, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ έκανε γνωστή την ταυτότητά του και της έκανε και παρατήρηση για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε στην επιβάτιδα.

Μετά από τη δημοσίευση αυτή, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση καταγγέλοντας τα «αυτοαποκαλλούμενα αφεντικά των συγκοινωνιών», κατονομάζοντας τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ και το σύμβουλό του, τους οποίους κατηγορεί πως με «γκεσταπικές μεθόδους» τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, είτε μπαίνοντας στις καμπίνες των οδηγών, είτε στο εκδοτήριο, είτε στα σταθμαρχεία, παίζοντας το ρόλο του χωροφύλακα.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ αρχικά απάντησε στην καταγγελία μέσω facebook, μίλησε για παρεξήγηση και υποστήριξε πως ήταν ένας απλός παριστάμενος που προσπάθησε να βοηθήσει την «αγανακτισμένη» γυναίκα. Μετά όμως από την σκληρή ανακοίνωση της ΣΕΛΜΑ, ο ΟΑΣΑ εξέδωσε την εξής απάντηση: «Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΑ ασκεί τα καθήκοντά του με πίστη στη συνεννόηση, στο διάλογο και στο έργο που έχει αναλάβει. Όλα όσα καταγγέλονται από το ΣΕΛΜΑ είναι αποκυήματα νοσηρής συνδικαλιστικής φαντασίας».

Είναι σαφές πως αν τα καταγγελούμενα περιστατικά είναι αληθή, τότε πρόκειται για μία εξαιρετικά ύποπτη συμπεριφορά του προέδρου του ομίλου ΟΑΣΑ. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως ο ΟΑΣΑ απορρίπτει τα καταγγελόμενα χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε διερεύνηση του περιστατικού, κάτι που λέει πολλά για τον τρόπο διοίκησης στο ελληνικό δημόσιο (και όχι μόνο). Από την άλλη μεριά, το facebook προφανώς δεν είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος για καταγγελίες και παράπονα για τους προϊστάμενους, καθώς μπορούν να ακολουθηθούν πιο επίσημες διαδικασίες.

Για την ιστορία, παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της καταγγελίας όπως δημοσιεύτηκε στο facebook και την απάντηση του προέδρου του ΟΑΣΑ:

Screenshot (330)

Screenshot (328)

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

1 Comment

  1. Εδώ πρόκειται μάλλον για κλασσική περίπτωση κατατρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων από μία αδίστακτη, επιθετική, εχθρική και κοινωνικά ανάλγητη εργοδοσία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*