Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο λιμάνι του Πειραιά λόγω έργων Μετρό

document-page-0

Η τελική φάση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων γύρω από τον υπό κατασκευή σταθμό Πειραιάς του μετρό θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014. Οι ρυθμίσεις θα παραμείνουν σε ισχύ έως και την ολοκλήρωση της κατασκευής του σταθμού (το 2017). Συγκεκριμένα:

  1. Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς το κέντρο του Πειραιά παραμείνει ως έχει.
  2. Αντίστοιχα, το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς τον Άγιο Διονύσιο, μετατοπίζεται παράλληλα, προς την πλευρά της θάλασσας από την οδό Καποδιστρίου μέχρι τη διασταύρωση των οδών Αγίου Διονυσίου και Βλαχάκου.
  3. Η υπέργεια πεζογέφυρα σύνδεσης του Λιμένα Πειραιά με το σταθμό ΗΣΑΠ παραμένει εκτός λειτουργίας.
  4. Η οδός Λουδοβίκου μετατρέπεται σε αδιέξοδο.
  5. Η οδός Καποδιστρίου αντιδρομείται από την Ακτή Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) μέχρι την οδό Ναυαρίνου.
  6. Η οδός Λεωχάρους αντιδρομείται από την οδό Ναυαρίνου μέχρι την Ακτή Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος).

 

_____________________________________________________________

Δ.Τ._ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ_ΧΑΡΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ_12.09.2014-page0001

Για τις ανάγκες της κατασκευής του σταθμού Πειραιάς της γραμμής 3 του Μετρό θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  από το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 16 Σεπτεμβρίου 2014:

  1. Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς το κέντρο του Πειραιά, μετατοπίζεται παράλληλα, προς την πλευρά της θάλασσας, με μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας σε δύο.
  2. Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη με κατεύθυνση προς τον Άγιο Διονύσιο παραμένει ως έχει.
  3. Η υπέργεια πεζογέφυρα σύνδεσης του Λιμένα Πειραιά με το σταθμό ΗΣΑΠ δε θα είναι πλέον σε λειτουργία. Η πρόσβαση των πεζών από τον σταθμό του ΗΣΑΠ προς το λιμάνι και αντίστροφα, θα μπορεί να γίνεται στο ύψος της οδού Λουδοβίκου μέσω δύο διαβάσεων πεζών.
  4. Τέλος, διατηρούνται όλες οι υφιστάμενες γραμμές Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που διέρχονται από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Αυτές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου του 2014, ενώ πρόκειται να υπάρξει και επόμενη φάση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για την οποία θα υπάρξει έγκαιρα σχετική ενημέρωση.

Πηγή: Αττικό Μετρό

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*