Σε δοκιμαστική λειτουργία σύντομα η τηλεματική των λεωφορείων

Το σύστημα Τηλεματικής του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί από το 2008
Το σύστημα Τηλεματικής του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί από το 2008

Σε δοκιμαστική λειτουργία πρόκειται να τεθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες το σύστημα της τηλεματικής για τα λεωφορεία της Αθήνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η λειτουργία της τηλεματικής θα είναι διαθέσιμη αρχικά μόνο στη λεωφορειακή γραμμή 224 Καισαριανή – Ελ. Βενιζέλου (Πολύγωνο). Παράλληλα, 10 από τις στάσεις της διαδρομής αυτής θα μετατραπούν σε «έξυπνες», με την τοποθέτηση οθονών οι οποίες θα ενημερώνουν για την ακριβή ώρα διέλευσης των επόμενων οχημάτων.

Μετά από την περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας και σε διάστημα ενός εξαμήνου, θα προστεθούν σταδιακά και νέες γραμμές ενώ ο αριθμός των έξυπνων στάσεων θα φτάσει τις 100. Η πλήρης λειτουργία του συστήματος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται έως το τέλος του 2015.

Με την πλήρη λειτουργία του συστήματος θα έχει εγκατασταθεί εξοπλισμός σε 1750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ για την παρακολούθηση του συγκοινωνιακού έργου σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι επιβάτες θα μπορούν να πληροφορούνται για τα επόμενα δρομολόγια από 1000 έξυπνες στάσεις οι οποίες θα τοποθετηθούν σε όλη την περιοχή εξυπηρέτησης του ΟΑΣΑ. Μέσω του διαδικτύου και της εφαρμογής που θα δημιουργηθεί θα είναι δυνατή η πληροφόρηση του κοινού για το σύνολο των γραμμών και των δρομολογίων.

Υπενθυμίζεται πως η λεωφορειακή γραμμή 224 είναι μία από τις 6 γραμμές λεωφορείων και 3 γραμμές τρόλεϊ στις οποίες εφαρμόζεται το πειραματικό πρόγραμμα λειτουργίας, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την εκτέλεση των δρομολογίων με ακρίβεια.

Πηγή: Έθνος

Δείτε επίσης:

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*