Τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών στον Πειραιά λόγω έργων Μετρό

document-page-0

Η τελική φάση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων γύρω από τον υπό κατασκευή σταθμό Πειραιάς του μετρό θα είναι σε ισχύ από την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014. Οι ρυθμίσεις θα παραμείνουν σε ισχύ έως και την ολοκλήρωση της κατασκευής του σταθμού (το 2017). Συγκεκριμένα:

  1. Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς το κέντρο του Πειραιά παραμείνει ως έχει.
  2. Αντίστοιχα, το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς τον Άγιο Διονύσιο, μετατοπίζεται παράλληλα, προς την πλευρά της θάλασσας από την οδό Καποδιστρίου μέχρι τη διασταύρωση των οδών Αγίου Διονυσίου και Βλαχάκου.
  3. Η υπέργεια πεζογέφυρα σύνδεσης του Λιμένα Πειραιά με το σταθμό ΗΣΑΠ παραμένει εκτός λειτουργίας.
  4. Η οδός Λουδοβίκου μετατρέπεται σε αδιέξοδο.
  5. Η οδός Καποδιστρίου αντιδρομείται από την Ακτή Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) μέχρι την οδό Ναυαρίνου.
  6. Η οδός Λεωχάρους αντιδρομείται από την οδό Ναυαρίνου μέχρι την Ακτή Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος).

Από τον ΟΑΣΑ επίσης ανακοινώθηκε ότι λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα εφαρμοσθούν από τις 3 Οκτωβρίου, θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες τροποποιήσεις στις διαδρομές των παρακάτω λεωφορειακών γραμμών:

  • Λεωφορειακές γραμμές 909 και 915

Διαδρομή από Αφετηρία: Από Ακτή Καλλιμασιώτη, αριστερά στο νέο τμήμα εντός του ΟΛΠ, συνέχεια Ακτή Κονδύλη, δεξιά Αιτωλικού, δεξιά Δραγατσανίου, αριστερά Μαυρομιχάλη και συνέχεια κανονικά.

  • Λεωφορειακές γραμμές 300 και 904

Διαδρομή από Αφετηρία: Από αφετηρία- πλ. Καραϊσκάκη, αριστερά Ακτή Τζελέπη, αριστερά Ακτή Καλλιμασιώτη, δεξιά Καποδιστρίου, δεξιά Ναυαρίνου, απέναντι Τσαμαδού και συνέχεια κανονικά.

Οι λεωφ. γραμμές που διέρχονται από την Ακτή Καλλιμασιώτη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας θα διέρχονται από το νέο οδικό τμήμα παράκαμψης της Ακτής Καλλιμασιώτη στο ύψος του ΗΣΑΠ Πειραιά.

Μεταφέρονται προσωρινά οι στάσεις:

  •  «ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ», που βρίσκεται επί της Ακτής Καλλιμασιώτη μεταξύ των οδών Λουδοβίκου και Κόνωνος σε νέα θέση εντός των ορίων του ΟΛΠ στο νέο οδικό τμήμα που έχει κατασκευαστεί, στην πρώτη από τις δύο στάσεις κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων (κατεύθυνση από κέντρο Πειραιά).
    Διερχόμενες λεωφ. γραμμές και γραμμές τρόλεϊ: 17, 20, 843, 859, 832, 833, 875 (από αφετηρία), 218, 232, Χ96 (από τέρμα).
  • «ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ», που βρίσκεται επί της Ακτής Καλλιμασιώτη μεταξύ των οδών Λουδοβίκου και Κόνωνος σε νέα θέση εντός των ορίων του ΟΛΠ στο νέο οδικό τμήμα που έχει κατασκευαστεί, στην δεύτερη από τις δύο στάσεις κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων (κατεύθυνση από κέντρο Πειραιά).
    Διερχόμενες λεωφ. γραμμές: 871, 909, 826 (από αφετηρία), 420, 703, (από τέρμα), 800, 824, 825, 915 (προς αφετηρία).
  • «ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ», που βρίσκεται επί της οδού Μαυρομιχάλη μεταξύ των οδών Κάστορος και Πολυδεύκους σε νέα θέση περί τα 100 μ. πιο μπροστά, μεταξύ των οδών Δραγατσανίου και Γραβιάς, έμπροσθεν κενού καταστήματος στον αρ. 14.
    Διερχόμενες λεωφ. γραμμές: 909 (από αφετηρία), 915 (προς αφετηρία).

Κατάργηση και μεταφορά στάσεων

  • Καταργείται η λειτουργία των στάσεων «ΗΛ. ΣΤΑΘΜΟΣ» (διερχ. γραμμή 904) και «ΣΤ.ΗΣΑΠ» (διερχ. γραμμή 300) που βρίσκονται επί της οδού Λουδοβίκου μεταξύ των οδών Ακτή Καλλιμασιώτη και Ναυαρίνου.
    Οι επιβάτες των λεωφ. γραμμών 904 και 300 (από αφετηρία) θα εξυπηρετούνται από την στάση «ΗΛ. ΣΤΑΘΜΟΣ» που μεταφέρεται σε νέα θέση επί της οδού Ναυαρίνου μεταξύ των οδών Λεωχάρους και Αριστείδου.

 Πηγή: ΟΑΣΑ, Αττικό Μετρό

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*