Σε εξέλιξη η πρώτη μεγάλη έρευνα του Athens Transport

Ενημέρωση 8/11: Καθώς καθημερινά συμπληρώνονται δεκάδες ερωτηματολόγια, η διεξαγωγή της έρευνας θα παραταθεί για λίγες ακόμα μέρες. Αν δεν έχετε συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο ακόμα, μπορείτε να το κάνετε εδώ.

————————————————————

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη μεγάλη έρευνα – δημοσκόπηση του Athens Transport για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται η αξιολόγηση κάθε μέσου από τους επιβάτες του, με βάση μία σειρά κριτηρίων. Άλλα θέματα τα οποία περιλαμβάνονται στην έρευνα είναι τα προβλήματα των μέσων μαζικής μεταφοράς, οι συνήθειες μετακίνησης, οι τιμές των εισιτηρίων, η ενημέρωση του επιβατικού κοινού, οι επεκτάσεις του μετρό κ.ά.

Για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο, κάντε κλικ εδώ

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα έπρεπε να βρίσκεται στο επίκεντρο της κάθε συγκοινωνιακής πολιτικής, και για αυτό το λόγο η γνώμη όσων μετακινούνται με τα μέσα θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψη για τη λήψη κάθε απόφασης. Οι έρευνες όμως που γίνονται κατά καιρούς από τους φορείς βγάζουν υπερβολικά αισιόδοξα αποτελέσματα για τη γνώμη των Αθηναίων σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες, κάτι που προφανώς έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα που σχηματίζουν όσοι μετακινούνται στην Αθήνα καθημερινά.

Ο χρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου είναι περίπου 8-10 λεπτά. Δε χρειάζεται όμως να βιαστείτε να το ολοκληρώσετε τώρα. Το ερωτηματολόγιο θα παραμείνει online τουλάχιστον έως τις 7 Νοεμβρίου, οπότε θα έχετε ευκαιρία να το συμπληρώσετε όταν έχετε χρόνο. Οι περισσότερες ερωτήσεις είναι προαιρετικές και έτσι δεν χρειάζεται να απαντήσετε σε αυτές για τις οποίες δεν είστε σίγουροι ή δεν έχετε γνώμη.

Η έρευνα αυτή σε καμία περίπτωση δεν είναι επιστημονική, ωστόσο θα καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου τα αποτελέσματά της να είναι κοντά στην πραγματικότητα. Για το λόγο αυτό, δεν θα προσμετρηθούν απαντήσεις οι οποίες παρουσιάζουν χαρακτηριστικά όπως: Πολύ κακός ή πολύ καλός βαθμός αξιολόγησης σε όλες τις κατηγορίες, μηχανικές απαντήσεις που δείχνουν ότι ο ερωτώμενος δεν διάβασε με προσοχή την ερώτηση, ερωτηματολόγια με πολλές αναπάντητες ερωτήσεις κ.λπ.

Μετά την επεξεργασία των απαντήσεων, θα παρουσιάσουμε και θα σχολιάσουμε τα αποτελέσματα. Με τη δική σας συμμετοχή ελπίζουμε πως τα αποτελέσματα θα δείξουν την πραγματική εικόνα για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας σήμερα.

1 Comment

  1. Συγχαρητήρια για αυτήν την πρωτοβουλία σας! Το γκάλοπ του ΚΑΠΕ και ΟΑΣΑ ήταν μεγάλο παραμύθι,που συζητόντας το με φίλους και γνωστούς ελάχιστοι το γνώριζαν καν…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*