Κι άλλος εκτροχιασμός στον Προαστιακό, νέα ερωτηματικά για την ασφάλεια

Ενημέρωση: Τα δρομολόγια στο τμήμα Κιάτο – Αεροδρόμιο αποκαταστάθηκαν

————————————————————

Νέο περιστατικό εκτροχιασμού συρμού του Προαστιακού είχαμε χτες το απόγευμα, όταν η προαστιακή αμαξοστοιχία 4420 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αεροδρόμιο – Κιάτο, εκτροχιάστηκε 300 μέτρα πριν από το σταθμό των Άνω Λιοσίων στις 18:20 περίπου το απόγευμα.

Οι 150 περίπου επιβάτες, μεταφέρθηκαν στο σταθμό των Άνω Λιοσίων και συνέχισαν το ταξίδι τους με άλλες αμαξοστοιχίες. Τα αίτια του συμβάντος δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας έχει δρομολογηθεί έκτακτη αμαξοστοιχία για το τμήμα Μεταμόρφωση- Άνω Λιόσια, και η γραμμή Αεροδρόμιο-Κιάτο εξυπηρετείται με μετεπιβίβαση σε Μεταμόρφωση και Άνω Λιόσια.

Το περιστατικό φέρνει για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι χιλιάδες επιβάτες του προαστιακού. Καθυστερήσεις δρομολογίων, ελλιπείς υποδομές και περίεργα περιστατικά παραμένουν καθημερινότητα και ενώ εγκαινιάζονται νέοι σταθμοί δεν γίνεται τίποτα για την βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας κατά τη μετακίνηση με το μέσο.

Πηγή: ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δείτε επίσης: 

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*