Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ΣΤΑΣΥ

Στην υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που αφορά το διάστημα μέχρι και το τέλος του 2015 προχώρησαν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ. Η σύμβαση ήταν σε εκκρεμότητα τα τελευταία 2 χρόνια και έγινε η αιτία πολλών απεργιών.

Με την σύμβαση, διασφαλίζεται ότι τα μισθολογικά δεδομένα των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ θα παραμείνουν σταθερά για το διάστημα αυτό, ενώ θεσπίζεται και επίδομα ύψους 4 ευρώ την ημέρα το οποίο θα λαμβάνεται στο τέλος του μήνα με τη μορφή δωροεπιταγής για σούπερ μάρκετ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου υποδομών αναφέρει:

Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συγχαίρει τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους των Σταθερών Συγκοινωνιών για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ένα θέμα που ήταν σε εκκρεμότητα τα τελευταία δύο χρόνια.

Με την εξέλιξη αυτή, πλέον και οι τρεις συγκοινωνιακές εταιρείες (ΟΑΣΑ Α.Ε., Ο.ΣΥ. Α.Ε., ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) αποκτούν Σ.Σ.Ε. και  εξασφαλίζεται εργασιακή ειρήνη και σταθερότητα στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών, στοιχεία απαραίτητα για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών, εργαζομένων, φοιτητών στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Η άρση της πολιτικής επιστράτευσης σε συνδυασμό με την υπογραφή Σ.Σ.Ε., αποτελούν απόδειξη από μέρους μας σεβασμού της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

Παράλληλα με την διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης, δηλώνεται και η διαρκής  μας προσπάθεια για αξιόπιστες και σύγχρονες δημόσιες αστικές συγκοινωνίες που σέβονται τον χρήστη τους και εξυπηρετούν οικονομικά και απρόσκοπτα τους πολίτες.

 Πηγή: ΥΠΟΜΕΔΙ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*