ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορεί να κατασκευαστεί η γραμμή 4 του Μετρό, χρειάζεται νέος σχεδιασμός

logo_syriza

Ψέμα της κυβέρνησης αποτελεί σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο επερχόμενος διαγωνισμός (που σύμφωνα με τον σημερινό υπουργό Υποδομών είναι έτοιμος να ξεκινήσει) η κατασκευή του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό.

Σε άρθρο του, ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει πως η χρηματοδότηση για το έργο μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του επόμενου ΕΣΠΑ δεν έχει εξασφαλισθεί, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το αντίθετο, και έτσι ο διαγωνισμός δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Ο κ. Ζαχαριάδης στη συνέχεια αναφέρεται στην ανάγκη ολικού επανασχεδιασμού των επεκτάσεων του Μετρό, ουσιαστικά πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τόσο τις σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωμένες μελέτες για τη γραμμή 4, όσο και το σχέδιο ανάπτυξης των γραμμών Μετρό το οποίο παρουσιάστηκε επί υπουργίας Σουφλιά.

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ζωτικής σημασίας η επέκταση του Μετρό σε «αποκλεισμένες περιοχές» και η διαμόρφωση ενός νέου και υλοποιήσιμου σχεδίου που «θα καλύπτει πραγματικές κοινωνικές  ανάγκες και θα στοχεύει σε βιώσιμες συγκοινωνίες και μεταφορές που τόσο πολύ έχουν ταλαιπωρήσει την πρωτεύουσα διαχρονικά», ενώ η χρηματοδότηση θα πρέπει να προέλθει «μόνο μέσα από ένα ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ευρωπαϊκής βοήθειας που θα στοχεύει στην κοινωνική ανταποδοτικότητα».

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την πραγματοποίηση μελετών και ερευνών προκειμένου να γίνει δυνατός ο σχεδιασμός του έργου της γραμμής 4 του μετρό.

 

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*