Ξεκίνησε η μεγάλη έρευνα για τις συγκοινωνίες της Αθήνας από το Athens Transport

Ενημέρωση 15/11: Η έρευνα ολοκληρώθηκε σήμερα μετά από 3 εβδομάδες και περισσότερες από 600 απαντήσεις. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν σε λίγες μέρες.

—————————————-

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη έρευνα-δημοσκόπηση από το Athens Transport για τις συγκοινωνίες της Αθήνας, με τη συμμετοχή του επιβατικού κοινού. Μετά την περσινή επιτυχία της έρευνας (συμπληρώθηκαν σχεδόν 1000 ερωτηματολόγια) η επανάληψή της και φέτος είναι απαραίτητη για να εξετάσουμε πως έχει μεταβληθεί η εικόνα που έχουν οι Αθηναίοι για τις συγκοινωνίες τους.

Στο επίκεντρο της έρευνας και πάλι, βρίσκεται η αξιολόγηση κάθε μέσου από τους επιβάτες του, με βάση μία σειρά κριτηρίων. Στη συνέχεια ακολουθούν ερωτήσεις σχετικές με τα προβλήματα των μέσων μαζικής μεταφοράς, τις συνήθειες μετακίνησης, την τιμολογιακή πολιτική, την εισιτηριοδιαφυγή, την ενημέρωση του επιβατικού κοινού κ.ά.

Για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο, κάντε κλικ εδώ

Ο χρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου είναι περίπου 8-10 λεπτά. Δεν χρειάζεται όμως να βιαστείτε να το συμπληρώσετε αμέσως. Θα βρίσκεται online για 3 τουλάχιστον εβδομάδες έτσι ώστε να συγκεντρωθούν όσες το δυνατόν πιο πολλές απαντήσεις. Επίσης, οι περισσότερες ερωτήσεις είναι προαιρετικές που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να απαντήσετε σε ερωτήσεις για τις οποίες δεν έχετε γνώμη.

Τέλος, είναι απαραίτητο να σημειώσουμε ότι η έρευνα δεν είναι επιστημονική καθώς αποτυπώνει τις γνώμες όσων επιλέγουν να απαντήσουν σε αυτή, στην πλειονότητα τους, συχνοί χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός των απαντήσεων συμβάλει στην εγκυρότητα της έρευνας.

Μετά την επεξεργασία των απαντήσεων, θα παρουσιάσουμε και θα σχολιάσουμε τα αποτελέσματα. Μέχρι τότε, μπορείτε να διαβάσετε τα περυσινά αποτελέσματα (Μέρος Α‘, Μέρος Β’ – Η αξιολόγηση των Μέσων), και φυσικά να συμπληρώσετε το φετινό ερωτηματολόγιο!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*