Επίκαιρη ερώτηση Μανιάτη για τις αστικές συγκοινωνίες

To athenstransport.com δημοσιεύει ανακοινώσεις κομμάτων, πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων, ομάδων και οργανώσεων σχετικά με τις συγκοινωνίες όταν στέλνονται στη διεύθυνση contact@athenstransport.com

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ:

«ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), υπεύθυνος της Κ.Ο. για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, καθ. Γιάννης Μανιάτης, προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρ. Σπίρτζη, φέρνει την Κυβέρνηση προ των ευθυνών της για την πορεία κατάρρευσης των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας.

Το αναλυτικό κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Σε επιστολή που σας απηύθυνε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (Ο.Α.Σ.Α.), κ. Γρ. Δημητριάδης, κατά την παραίτηση από τα καθήκοντα του, μετά από σχετικό αίτημά σας, καταγράφεται με μελανά χρώματα η πορεία κατάρρευσης των Αστικών Συγκοινωνών της Αθήνας.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

  1. Μειώθηκε η επιδότηση κατά 14 εκατ. ευρώ.
  2. Υπάρχουν απώλειες εσόδων 1-2 εκατ. ευρώ το μήνα από την αύξηση του Φ.Π.Α. από 13% σε 23%.
  3. Προσδιορίστηκε απώλεια εσόδων 9,5 εκατ. ευρώ από τη δωρεάν μετακίνηση, λίγο πριν το δημοψήφισμα, τον Ιούλιο του 2015, συμπεριλαμβανομένων των διαδρομών από/προς Αεροδρόμιο για τουρίστες.
  4. Υπάρχουν λιγότερες εισπράξεις 20,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι από οφειλές Υπουργείων.
  5. Προσδιορίζονται απώλειες 3 εκατ. ευρώ το μήνα από την οριζόντια δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, χωρίς να εισακουστούν σχετικές εισηγήσεις του Υπ. Εργασίας για αποφυγή κατάχρησης του μέτρου και στοχευμένες εναλλακτικές.
  6. Αύξηση εισιτηριοδιαφυγής μετά την αντικατάσταση του πράγματι προβληματικού Συστήματος «Εθελοντών ελεγκτών» από το . τίποτα, δηλ. την απουσία οποιουδήποτε καλύτερου μέτρου.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάστε:

  1. Αληθεύουν τα ανωτέρω καταγγελλόμενα από τον παραιτηθέντα Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Σ.Α.;
  2. Με ποιον τρόπο η Κυβέρνηση προτίθεται να ανατρέψει την πορεία κατάρρευσης του Ομίλου των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας;»

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*