Ανακοίνωση Αυγενάκη για ΤΡΑΙΝΟΣΕ

To athenstransport.com δημοσιεύει ανακοινώσεις κομμάτων, πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων, ομάδων και οργανώσεων σχετικά με τις συγκοινωνίες όταν στέλνονται στη διεύθυνση contact@athenstransport.com

Ανακοίνωση Τομεάρχη Λ. Αυγενάκη αναφορικά με την παραίτηση του Προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το αδιέξοδο στην Ειδομένη:

«Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζης με την αδιαφορία τους και την εγκληματική απραξία τους στην Ειδομένη. οδηγούν την κατάσταση στις μεταφορές στα βόρεια σύνορα της χώρας σε απόλυτο αδιέξοδο.

Χιλιάδες εμπορικά βαγόνια με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη παραμένουν εγκλωβισμένα στα σύνορα. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση επιδιώκει να μεταθέσει το βάρος της αβελτηρίας της στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκαλώντας την υπαναχώρηση μεγάλων πολυεθνικών εταιριών (όπως η Cosco, η Hewlett Packard και η Sony) συμβεβλημένων με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μεταφορές προϊόντων, με την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα εταιρίες που εξυπηρετούνται από τον Πειραιά, επεξεργάζονται σχέδια εγκατάλειψής του, καθώς τα προϊόντα τους παραμένουν εγκλωβισμένα στην Ειδομένη.

Η κοντόφθαλμη Κυβέρνηση και ο Υπουργός κ. Χ. Σπίρτζης επιδιώκουν με το αδιέξοδο που δημιουργούν να «φορτώσουν» την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας που σχεδιάζουν, όπως φημολογείται, σε έναν αναμφίβολα επιτυχημένο Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ακαδημαϊκό στις Η.Π.Α. κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλο.

Η χώρα μας δέχεται άλλο ένα βαρύ πλήγμα εξαιτίας της αδράνειας και της ανικανότητας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία επιδιώκει με μηχανορραφίες και υπόγειους σχεδιασμούς να φορτώσει και πάλι τα βάρη σε άλλους.

Λίγο φιλότιμο… Κύριοι!»

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*