Ο «σπάταλος πρύτανης» του ΑΠΘ θα γίνει ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό

LOGO OSE_ALL

Συνεχίζεται η τοποθέτηση φιλοκυβερνητικών στελεχών στους συγκοινωνιακούς φορείς από τον υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστο Σπίρτζη. Μετά τις ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ σειρά έχουν οι Αττικό Μετρό και ο ΟΣΕ. Και σε αυτή την περίπτωση, η θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου θα διασπαστεί στα 2 έτσι ώστε σε δύο καρέκλες να καθίσουν 4 φιλοκυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή, στην Αττικό Μετρό, ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος Χρήστος Τσίτουρας θα αντικατασταθεί από τον Γιάννη Μυλόπουλο (πολιτικός μηχανικός, πρώην πρύτανης του ΑΠΘ και πρόεδρος της ΕΡΤ3), ενώ για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου προτείνεται ο Θόδωρος Παπαδόπουλος (μηχανολόγος – μηχανικός).

Στον ΟΣΕ, για τη θέση του προέδρου προτείνεται ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ενώ για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προτείνεται ο Κώστας Πετράκης (συγκοινωνιολόγος και πρώην υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ).

Συζήτηση πάντως θα προκαλέσει σίγουρα η αντικατάσταση του Χρήστου Τσίτουρα από τον Γιάννη Μυλόπουλο. Ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ (προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ) κατηγορήθηκε πολλές φορές για κακοδιαχείρηση κονδυλίων κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Αριστοτέλειο.

Αντιγράφουμε από την Βικιπαίδεια (οι πηγές στο link):

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα αλλά και έγγραφα της “Διαύγειας” ο Γιάννης Μυλόπουλος ήταν κουμπάρος στον γάμο της προσωπικής γραμματέας του στην Κωνσταντινούπολη, με έξοδα του ΑΠΘ. Ο Μυλόπουλος απάντησε πως συνδύασε την επίσκεψη για το έργο της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με την προσωπική του κοινωνική υποχρέωση για λόγους οικονομίας. Επίσης ο ίδιος και άλλα στελέχη της πρυτανείας κατηγορήθηκαν ότι λαμβάνούν αμοιβές για επιπλέον απασχόληση, με απόφαση όμως της Συγκλήτου.

Ύστερα από δημοσιεύματα στις 29 Αυγούστου [2011] για οικονομική σπατάλη απ’την εταιρία διαχείρισης του ΑΠΘ, ξεκίνησε και νέα εισαγγελική παρέμβαση στο πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με κατηγορίες, η πρυτανεία του ΑΠΘ ξόδεψε 30.000 Ευρώ για την κατασκευή τουαλέτας στον όροφο της πρυτανείας, κάτι που ο Μυλόπουλος αρνήθηκε και χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ανακριβή εξηγώντας ότι το ποσό αφορούσε ευρύτερες ανακατασκευές στο κτήριο. Ο υπουργός παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κάλεσε τον Γιάννη Μυλόπουλο να απολογηθεί για τις ενέργειες του, ο οποίος με τη σειρά του χαρακτήρισε συκοφαντικές και αναληθείς τις καταγγελίες για σπατάλη.

Οι προτάσεις του Χρήστου Σπίρτζη θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

1 Comment

  1. …………. γραμματέΩς του στην Κωνσταντινούπολη, με έξοδα του ΑΠΘ. …….. ……. ο ίδιος και άλλα στελέχη της πρυτανείας κατηγορήθηκαν ότι λαμβάνοΥν…….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*