Νέες τιμές στα εισιτήρια των ΜΜΜ της Αθήνας από 1η Φεβρουαρίου

Μετά από τις αυξήσεις στις τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών, ανακοινώθηκαν και οι νέες τιμές των εισιτηρίων για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.

Η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου το οποίο μέχρι σήμερα κοστίζει 1,20 ευρώ αυξάνεται, όπως αναμενόταν, σε 1,40 ευρώ. Παράλληλα, η διάρκειά του επανέρχεται στα 90 λεπτά από 70 που ήταν σήμερα. Η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου θα παραμείνει 0,60 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά όλες τις νέες τιμές των εισιτηρίων όπως διαμορφώνονται

Επίσης, αυξήσεις υπάρχουν και στις υπόλοιπες κατηγορίες εισιτηρίων. Το ημερήσιο εισιτήριο θα κοστίζει πλέον 4,50 ευρώ (από 4€),  ενώ το τουριστικό εισιτήριο 3 ημερών 22 ευρώ (από 20€ σήμερα). Το μοναδικό εισιτήριο του οποίου η τιμή μειώνεται είναι αυτό των 5 ημερών το οποίο θα κοστίζει πλέον 9 ευρώ (από 10€)

Ακόμα μεγαλύτερες θα είναι οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων προς το Αεροδρόμιο. Το εισιτήριο μίας διαδρομής προς το αεροδρόμιο θα φτάσει την εξωφρενική τιμή των 10 ευρώ (από 8 ευρώ σήμερα), ενώ πιο ακριβό θα είναι και το εισιτήριο των λεωφορειακών γραμμών προς το αεροδρόμιο θα αυξηθεί στα 6 ευρώ, από 5 ευρώ σήμερα.

Ανέβηκαν οι τιμές των καρτών στις συγκοινωνίες της Αθήνας

Η δικαιολογία του ΟΑΣΑ για τις αυξήσεις είναι πως γίνεται σε κατηγορίες εισιτηρίων και καρτών που δεν απευθύνονται στο ευρύ κοινό αλλά σε περιστασιακούς χρήστες, κάτι που όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα.

Εντύπωση προκαλεί πως στο σχετικό δελτίο τύπου ο ΟΑΣΑ καταφεύγει σε δημιουργική λογιστική για να φτάσει στο συμπέρασμα πως οι τιμές των εισιτηρίων δεν αυξάνονται αλλά μειώνονται (!!) Όσον αφορά το ενιαίο εισιτήριο, αναφέρεται πως «Η αποτίμηση της αύξησης του χρόνου ισχύος σε αξία δεν ενσωματώνεται εξολοκλήρου στην νέα τιμή, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να πραγματοποιούν περισσότερες συνδυασμένες μετακινήσεις. Συγκεκριμένα ενώ η αποτίμηση της αύξησης του χρόνου ισχύος αντιστοιχεί σε τιμή εισιτηρίου 1,54 ευρώ, η νέα τιμή καθορίστηκε προς όφελος των επιβατών σε 1,40 ευρώ.» Ενώ για το μειωμένο ενιαίο εισιτήριο «Συγκεκριμένα ενώ η αποτίμηση της αύξησης του χρόνου ισχύος αντιστοιχεί σε τιμή εισιτηρίου 0,77 ευρώ, η νέα τιμή αντιστοιχεί σε τιμή εισιτηρίου 0,77 ευρώ, η νέα τιμή παρέμεινε προς όφελος των επιβατών σε 0,60 ευρώ. Συνεπώς για τις ομάδες που μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο έχουμε ουσιαστικά μείωση.»

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*