Σε φάση ολοκλήρωσης ο σταθμός του Προαστιακού στο Ζεφύρι

zefyri1

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η κατασκευή του σταθμού του Προαστιακού της Αθήνας στο Ζεφύρι όπως φαίνεται από το βίντεο που ανέβασε η ΕΡΓΟΣΕ. Ο σταθμός του Ζεφυρίου θα είναι ο πρώτος σταθμός του Προαστιακού κατασκευασμένος μέσα σε τούνελ της Αττικής Οδού και όχι κάτω από γέφυρα ή στο επίπεδο του εδάφους. Επίσης, όπως βλέπουμε και από τις εικόνες, θα είναι αισθητικά αναβαθμισμένος σε σχέση με τους υπόλοιπους σταθμού του Προαστιακού της Αθήνας.

Δείτε τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας

Η κατασκευή του σταθμού είναι μέρος της εργολαβίας που περιλαμβάνει και την κατασκευή της Β’ Λειτουργικής Φάσης του Συγκροτήματος Θριασίου με συνολικό προϋπολογισμό 86.199.532,02 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι η ΕΡΓΟΣΕ και ανάδοχος η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ALSTOM TRANSPORT S.A. Το έργο είναι εντεταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και συγκεκριμένα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Αττικής 2007-2013. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η παράδοση του έργου αναμένεται έως τον Ιούνιο του 2016.

Ο σταθμός του Ζεφυρίου θα σπάσει το ρεκόρ της μικρότερης απόστασης από άλλο σταθμό καθώς βρίσκεται μόλις 500 μέτρα μακριά από το σταθμό των Άνω Λιοσίων. Μελλοντικά, αναμένεται να έχει ανταπόκριση με τη γραμμή 2 του μετρό.

zefyri1

Πηγή: ΕΡΓΟΣΕ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*