Οι οδηγοί του ΟΑΣΑ καταργούν λεωφορειακή γραμμή

Ενημέρωση 10/3:

Η γραμμής 805 Ασπρόπυργος – Νεόκτιστα επαναλειτουργεί από την Πέμπτη 10 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ. Όπως αναφέρεται, η επανεργοποίηση της γραμμής αποφασίστηκε από τη διοίκηση της ΟΣΥ ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΟΑΣΑ κ. Τάσου Ταστάνη και υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΑΣΑ και των ΟΣΥ ΑΕ. Στη σύσκεψη παρών ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Ασπροπύργου, του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Νεοκτίστων Ασπροπύργου και του Συλλόγου Αθιγγάνων Νεοκτίστων Ασπροπύργου.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πως ακριβώς θα εξασφαλιστεί η ασφάλεια των οδηγών και των επιβατών της γραμμής ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες.

—————————————————————–

Την διακοπή δρομολογίων επ αόριστον στη γραμμή 805 Ασπρόπυργος – Νεόκτιστα ανακοίνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η διακοπή των δρομολογίων της γραμμής γίνεται προκειμένου να προστατευτεί η σωματική ακεραιότητα των οδηγών που κινούνται στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί πολλές επιθέσεις σε λεωφορεία που κινούνται στην περιοχή ενώ έχουν σημειωθεί και κλοπές εις βάρος οδηγών και επιβατών σε λεωφορεία. Κατά διαστήματα, τα δρομολόγια του λεωφορείου γίνονταν με συνοδεία περιπολικού της αστυνομίας ενώ  οι οδηγοί αρνούνταν να τα εκτελέσουν μετά τη δύση του ηλίου.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ αναφέρει:

Δεν ανεχόμαστε άλλο, οι επιβάτες και οι επιβάτες και οι συνάδελφοί μας να είναι έρμαια «ομάδων» που σχεδόν καθημερινά βιαιοπραγούν εις βάρος τους.

Δεν είναι αυτό, το συγκοινωνιακό έργο που επιθυμούμε να παράσχουμε, με δρομολόγια «τρόμου».

Δεν είναι αυτές, συνθήκες εργασίας με εργαζόμενους να πηγαίνουν στη δουλειάς τους φοβούμενοι μήπως πέσουν θύματα βανδαλισμών και βιαιοπραγιών.

Οι αρμόδιοι, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βρουν επιτέλους λύση.

Εφόσον η κατάσταση στη συγκεκριμένη γραμμή δεν έχει αλλάξει εδώ και χρόνια, είναι σαφής η ευθύνη του ΟΑΣΑ που δεν έχει λάβει μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων και της περιουσίας του (για να μην αναφερθούμε καν στις ευθύνες της αστυνομίας για την γκετοποίηση της δυτικής Αττικής). Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πήραν την πρωτοβουλία για τη διακοπή ενός δρομολογίου φανερώνει για άλλη μία φορά την αδυναμία της σημερινής διοίκησης του ΟΑΣΑ να αντεπεξέλθει στο έργο της.

Τα τελευταία χρόνια, τα δρομολόγια στη γραμμή 805 εκτελούνται ανά 1 με 2 ώρες.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*