Έρευνα για απάτη με εισιτήρια στις συγκοινωνίες

2

Έρευνα για δράση κυκλώματος εργαζομένων στις συγκοινωνίες της Αθήνας διενεργούν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ύστερα από καταγγελίες των νέων διοικήσεων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, υπάρχουν ενδείξεις πως εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, αντί να παραδίδουν προς καταστροφή όλα τα αδιάθετα εισιτήρια, κρατούσαν σημαντικές ποσότητες τις οποίες στη συνέχεια διέθεταν σε διάφορα σημεία πώλησης.

Η έρευνα αφορά κυρίως υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ). Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο τρόπος που δρούσαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αφορά καθαρά στην καταστροφή των εισιτηρίων και κυρίως στα ρολά με τα οποία τροφοδοτούνται τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης κομίστρου. Ετσι, διερευνάται το ενδεχόμενο όταν κάποια από τα ρολά χαλούσαν ή ήταν πολύ μεγάλα και έπρεπε να αντικατασταθούν πριν τελειώσουν προκειμένου να διευκολυνθεί η καταμέτρηση, κάποιοι να μην τα οδηγούσαν για καταστροφή ή να κατέγραφαν την καταστροφή με βάση τα κιλά του χαρτιού και όχι με βάση τον αριθμό των εισιτηρίων. Με αυτό τον τρόπο, δεν ήταν εύκολο να διερευνηθεί πόσα παρακρατούνταν προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το χαρτί για την εκτύπωση εισιτηρίων και να διοχετευτούν στην αγορά και πόσα τελικώς καταστρέφονταν.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γ. Σκουμπούρης δήλωσε «Αυτό που έχει σημασία για μας είναι να βελτιώσουμε τη διαδικασία, ώστε να επικρατεί απόλυτη διαφάνεια στο σύστημα διαχείρισης των εισιτηρίων. Σε μια εταιρεία όπως η ΣΤΑΣΥ, η οποία ετησίως κόβει εισιτήρια αξίας 140 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφισβήτηση για κανένα στάδιο της διαδικασίας, στην οποία έχουμε εντοπίσει ορισμένες προβληματικές περιοχές».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ), Σπύρο Ρεβύθη, υπάρχουν και μαρτυρίες σχετικά με εισιτήρια: «Εχουμε δει βράδυ έξω από σταθμούς του μετρό ανθρώπους να μαζεύουν σε σακούλες τα χρησιμοποιημένα και πεταμένα εισιτήρια. Προφανώς κάτι σκέφτονται να τα κάνουν και γι’ αυτό τον λόγο το έχουμε ήδη καταγγείλει στη διοίκηση».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*