Ο Σπίρτζης υπόσχεται περισσότερες έξυπνες στάσεις και διασύνδεση της τηλεματικής με το Τραμ

tilematiki3

Μπορεί η «πρώτη επίσημη» για την τηλεματική των λεωφορείων να μην εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία, αλλά ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης υπόσχεται καλύτερες μέρες.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την έναρξη λειτουργίας του συστήματος, αναφέρεται πως εξετάζεται μία «ολοκληρωμένη λύση» προκειμένου να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των έξυπνων στάσεων, των οθονών δηλαδή που αναγράφουν το χρόνο προσέλευσης του επόμενου λεωφορείου. Στο έργο της τηλεματικής προβλέπεται η λειτουργία 1000 έξυπνων στάσεων (κάποιες από τις οποίες δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί), αριθμός που το υπουργείο κρίνει πως είναι μικρός, δεδομένου ότι ο αριθμός των στάσεων σε όλη την Αττική είναι πολλαπλάσιος.

Επίσης, αναφέρεται πως η νέα διοίκηση του ΟΑΣΑ εξετάζει τη διασύνδεση του συστήματος της τηλεματικής των λεωφορείων με αυτό του τραμ, αν και μέχρι σήμερα δεν υπήρχε τέτοια πρόβλεψη.

Προς το παρόν, η εφαρμογή της τηλεματικής στο web φιλοξενείται στην προσωρινή διεύθυνση http://195.46.22.91/ενώ σύντομα αναμένεται και η κυκλοφορία εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα και tablets.

Εν τω μεταξύ, μέσω ενός δικτύου 1000 έξυπνων στάσεων θα είναι δυνατή η ενημέρωση των επιβατών για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων όλων των γραμμών που διέρχονται από αυτές, καθώς και τη γενικότερη λειτουργία του δικτύου των Αστικών Συγκοινωνιών με έκτακτα μηνύματα. Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα ηχητικής ενημέρωσης μέσω του σχετικού κομβίου στο στύλο της στάσης, ώστε να λαμβάνουν τη σχετική πληροφόρηση και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως οι τυφλοί.

 Δείτε επίσης: 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*