Συμφωνία μεταξύ ΣΤΑΣΥ και Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας για παραγωγή ανταλλακτικών του Μετρό

ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÕÐ. ÁÌÕÍÁÓ ÓÐÇËÉÏÕ ÓÐÇËÉÙÔÏÐÏÕËÏÕ ÓÔÇÍ ÅÁ (ÅËËÇÍÉÊÇ ÁÅÑÏÐÏÑÉÊÇ ÂÉÏÌÇ×ÁÍÉÁ) ICON / ÕÐ. ÅÈÍÉÊÇÓ ÁÌÕÍÁÓ - ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÐÏÕËÏÓ ÄÇÌÇÔÑÇÓ)

Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται οι Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ). Αντικείμενο της συμφωνίας η οποία συζητήθηκε πρόσφατα μεταξύ των Διοικήσεων των δύο εταιρειών, είναι αφενός η πιστοποίηση -εκ μέρους της ΕΑΒ- εργασιών συντήρησης και επισκευής που διενεργεί η ΣΤΑΣΥ στο τροχαίο υλικό της, και αφετέρου στην παραγωγή μέρους των ανταλλακτικών που χρησιμοποιεί η δεύτερη στις εγκαταστάσεις της πρώτης.

 Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΣΤΑΣΥ κ. Σταύρος Στεφόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Βόγκας, συνοδευόμενοι από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα, όπου τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΒ κ. Ζαχαρίας Γκίκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γεώργιος Μαζαράκος, ο Αντιπρόεδρος κ. Χαράλαμπος Παπασπύρος και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης έγινε ενημερωτική παρουσίαση για το αντικείμενο και τις δραστηριότητες της ΕΑΒ και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της ΣΤΑΣΥ ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν τα πεδία όπου μπορεί να ενισχυθεί η μεταξύ τους συνεργασία, καθώς και τους τρόπους ανάπτυξής της.

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. είναι κρατική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1975 και είναι ειδικευμένη στην κατασκευή τμημάτων πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, ενώ έχει αναλάβει και τη συντήρηση των αεροσκαφών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι η μεγαλύτερη αεροναυπηγική και αμυντική βιομηχανία της Ελλάδας.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*