Μήπως να παραμένουν εκτός λειτουργίας οι συγκοινωνίες ανήμερα του Πάσχα;

Χωρίς Μετρό και Προαστιακό θα μείνει η Αθήνα τη μέρα του Πάσχα που φέτος τυχαίνει να πέφτει την 1η Μαΐου (αν και η αργία/απεργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε).

Οι απεργίες στις συγκοινωνίες της Αθήνας την μέρα αυτή δεν είναι καθόλου ασυνήθιστες, όπως ασυνήθιστες δεν είναι και οι απεργίες τη μέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ειδικά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το έχει κάνει παράδοση να μην κυκλοφορούν ποτέ τρένα τις άγιες αυτές μέρες.

Πώς θα κινηθούν οι συγκοινωνίες της Αθήνας τις μέρες του Πάσχα

Για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, οι μέρες αυτές δεν επιλέγονται τυχαία. Οι περισσότεροι από μας θα προτιμούσαμε να τις περάσουμε με την οικογένειά μας  αντί να βρισκόμαστε στη δουλειά. Για αυτό το λόγο και οι συγκοινωνιακοί φορείς δεν αντιδρούν ποτέ στην τύπου στάση εργασίας των οδηγών λεωφορείων τα βράδια του Μεγάλου Σαββάτου και της παραμονής Πρωτοχρονιάς.

Γεγονός όμως είναι πως υπάρχουν πολλές κατηγορίες επαγγελμάτων που απαιτούν εργασία Κυριακές και αργίες, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως δεν θα σουβλίσεις αρνί με την οικογένειά σου κάθε χρόνο. Σώματα ασφαλείας, γιατροί και πληρώματα ασθενοφόρων, υπάλληλοι διοδίων και εργαζόμενοι στα αεροδρόμια έχουν ως δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα εργαστούν ακόμα και ανήμερα Πάσχα.

Προφανώς οι εργαζόμενοι στις στις συγκοινωνίες της Αθήνας θεωρούν πως δεν ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες επαγγελμάτων οπότε κρίνουν οι ίδιοι πότε και αν θα εργαστούν. Έτσι έχουμε το κωμικοτραγικό φαινόμενο να εξαγγέλλονται στάσεις εργασίας με όποιο αίτημα τους βρίσκεται πρόχειρο λες και θα άφηνε κανείς το Πασχαλινό τραπέζι για να κατέβει σε πορεία.

Θα ήταν πολύ πιο έντιμο αν μπορούσε να επιτευχθεί μία συμφωνία προκειμένου οι συγκοινωνίες να παραμένουν ακινητοποιημένες την ημέρα του Πάσχα και των Χριστουγέννων όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Σίγουρα καλύτερο από την κοροϊδία που ζούμε σήμερα.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους!

Να παραμένουν σε λειτουργία οι συγκοινωνίες ανήμερα του Πάσχα και των Χριστουγένων

Ναι
Όχι

Poll Maker

2 Comments

  1. Eπανερχομαι για να σας ενημερωσω πως πραγματι,σε μερικες ωρες απο τη συμπληρωση της φορμας επικοινωνιας,με πηρε τηλεφωνο απο την Τραινοσε μια ευγενεστατη κυρια και μου ειπε οτι θα μας επιστρεψουν τα λεφτα για τα web tickets,που ειχαμε αγορασει,στην πιστωτικη μας καρτα,μονο που θα φανουν σ’ αυτη,λογω Πασχα,μετα απο 5 εργασιμες ημερες.Εμεινα ικανοποιημενος απο την αμεση και θετικη τους απαντηση!Καλη Ανασταση και Καλο Πασχα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*