Πέμπτη 26 Μαΐου: Στάση εργασίας σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό και ΗΣΑΠ

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό και  ΗΣΑΠ την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, από τις 11:00 π.μ. έως τις 16:00 και του Τραμ από τις 10:00 έως τις 16:00. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Για τον ίδιο λόγο, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ από τις 11:00 π.μ. έως τις 17:00. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 10:00 π.μ. ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 18:00.

Κανονικά θα κινείται ο Προαστιακός.

Τα τελευταία δρομολόγια Μετρό και ΗΣΑΠ πριν από τη στάση εργασίας:

teleutaia1100

Η κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων σε Μετρό και ΗΣΑΠ:

Μετά την ψήφιση του περίφημου πολυνομοσχεδίου «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις», μπαίνει και επίσημα πλέον η σφραγίδα που ανοίγει το δρόμο των εκχωρήσεων σε ό,τι απέμεινε από τον εθνικό μας πλούτο.

Ο δρόμος αυτός είναι μακρύς, δύσβατος και αβέβαιος. Τα κοινωνικά αγαθά μπαίνουν σιγά σιγά στη μηχανή που τα μεταλλάσει σε αγοραία προϊόντα που θα τα εκμεταλλεύονται – νομίμως – οι κρατικοδίαιτοι «επενδυτές», οπότε οι υπηρεσίες θα γίνουν απρόσιτες για τους μετακινούμενους πολίτες του μόχθου..

Τα Σωματεία μας (Σ.Η.Ε.Κ., Σ.Ε.Κ.Ε.Λ.Μ.Α. και ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ – Γραμμές 1, 2, και 3), σε υλοποίηση της απόφασης του συντονιστικού των συγκοινωνιών, προβαίνουν την Πέμπτη 26/5/2016 σε Στάση Εργασίας από 11:00 – 16:00 και ταυτόχρονα πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις ώστε να ενημερωθούν τα μέλη για τα νέα δεδομένα και να αποφασιστούν οι περεταίρω δράσεις.

7 Comments

  1. My willingness to help others is the main reason this blog exists in the first place. My willingness to help tourists and expats living in Athens is the reason I’ve written pages in English and why I’m posting strike info in English over here and on twitter. I’m not expecting a reward but I definitely don’t accept rudeness from people like you. For any further info please contact formal channels. Public transport organisation has a page in English as well: http://www.oasa.gr/?id=ind3ex&lang=en

  2. Big thank you really great idea I will never come to Athens because of that strike when I arrived and strike when I want to leave . It’s not.a way to make tourist live harder here and inconvenient as they will never come back. Really well done!!!!

  3. Την ταλαιπωρια που θα υποστουν οι πολιτες για πολλοστη φορα φανταζομαι ουτε που την λογαριαζετε!Σας αξιζουν οχι μονο τα νεα μετρα αλλα και η πειρατεια των επιβατων!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*