Στο νέο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων μεταφέρονται οι συγκοινωνίες της Αθήνας

2518219618_783155f484_z

Στο νέο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων που θα συσταθεί με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης θα μεταφερθούν οι συγκοινωνίες της Αθήνας. Σύμφωνα με την Ημερησία, στη νέα Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. πρόκειται να μεταφερθούν ΟΑΣΑ, ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), και ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Μαζί με ΟΑΣΑ, ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, άλλοι δύο οργανισμοί θα μεταβιβαστούν στο ταμείο με την έναρξη λειτουργίας του: ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ. Άλλοι 7 οργανισμοί του δημοσίου θα μεταβιβαστούν στο ταμείο μέσα στο επόμενο διάστημα: ΟΣΕ, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, και Κτιριακές Υποδομές.

Αν και αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται η ιδιωτικοποίηση των εταιριών αυτών, αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί για το μέλλον, αν χρειαστεί. Μέχρι να γίνει αυτό, η ΕΔΗΣ θα έχει ως σκοπό να αυξάνει την αξία των μετοχών τους, να τις διαχειρίζεται επαγγελματικά και να τις αξιοποιεί σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές του ΟΟΣΑ όσον αφορά την εταιρική διακυβέρνηση.

Το ΔΣ της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών και Περιουσίας θα εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση του βασικού μετόχου, δηλαδή του υπουργείου Οικονομικών. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα είναι 40 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Ημερισία

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*