Έτοιμο το Λεωφορείο φροντίδας αστέγων του ΟΑΣΑ

bus4

Παρουσιάστηκε σήμερα από τον ΟΑΣΑ το λεωφορείο «Φροντίδα Εν Κινήσει» το οποίο θα τεθεί στην υπηρεσία των αστέγων της Αθήνας και του Πειραιά. Πρόκειται για ένα ειδικά μετασκευασμένο λεωφορείο το οποίο, μεταξύ άλλων, διαθέτει χημικές τουαλέτες και ντουζιέρες.

Στο πρόγραμμα «Φροντίδα Εν Κινήσει» συμμετέχει ο όμιλος ΟΑΣΑ, κατόπιν οδηγίας του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστου Σπίρτζη, στο πλαίσιο και του κοινωνικού ρόλου που επιτελούν οι δημόσιες συγκοινωνίες, από κοινού με το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και την Μ.Κ.Ο. Praksis. Το πρόγραμμα υποστηρίχθηκε χορηγικά από την Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ. ενώ η μετατροπή του λεωφορείου έγινε στις εγκαταστάσεις της Ο.ΣΥ. με ίδια μέσα και έξοδα της εταιρίας.

Εντός του οχήματος έχουν εγκατασταθεί χημικές τουαλέτες, ντουζιέρες, κλιματιστικό μηχάνημα κ.ά. Η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιουλίου 2016 και θα διέρχεται από επιλεγμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά.

bus1

Αν και τον προηγούμενο Φεβρουάριο  η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου είχε δηλώσει πως το λεωφορεία φροντίδας αστέγων θα είναι ένα από τα τέσσερα διώροφα λεωφορεία του ΟΑΣΑ τα οποία σήμερα παραμένουν στα αζήτητα, το λεωφορείο που τελικά χρησιμοποιήθηκε δεν είναι διώροφο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, δήλωσε ότι η σημαντική αυτή δράση εντάσσεται σε ένα πλέγμα πρωτοβουλιών και συνεργειών που θα αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και ο όμιλος ΟΑΣΑ και προτίθεται να υλοποιήσει την επόμενη χρονική περίοδο, με σκοπό την ανάδειξη του κοινωνικού του ρόλου, για την ανακούφιση ευαίσθητων ομάδων συμπολιτών μας. Η κοινωνική αυτή δράση θα αποτελέσει μια ουσιαστική βοήθεια για τους συμπολίτες μας που οι συνθήκες της ζωής τους κατέστησαν αστέγους τη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε, ενώ η προσπάθειά μας αυτή θα συνεχιστεί με περισσότερες ανάλογες δράσεις που θα αφορούν άλλες ομάδες του πληθυσμού που έχουν ανάγκη.

bus2

bus3

bus5

bus7

bus6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*