Συνδικαλιστές ΜΜΜ: Συκοφαντικό το άρθρο της Καθημερινής για τους απεργούς

Ενημέρωση 9 Ιουλίου

Και το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ως συκοφαντικό το δημοσίευμα της Καθημερινής.

Ως Athens Transport οφείλουμε να κρατήσουμε αποστάσεις από το αρχικό δημοσίευμα της εφημερίδας και να παρατηρήσουμε ότι η εφημερίδα και η δημοσιογράφος δεν έχουν απαντήσει ακόμα στις κατηγορίες των συνδικαλιστών αλλά ούτε καν έχουν δημοσιεύσει τις απαντήσεις τους (πράγμα το οποίο εμείς κάναμε από την πρώτη στιγμή) όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία.


Ενημέρωση:

Σε επικοινωνία που είχε μαζί μας ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό Σπύρος Ρεβύθης, υποστήριξε ότι τα δημοσιεύματα όπως το σημερινό της Καθημερινής σχετικά με την καταβολή μισθού της μέρες της απεργίας δεν ευσταθούν. Μας απέστειλε μάλιστα και την απόδειξη μισθοδοσίας του προηγούμενου μήνα. Η ανακοίνωση του κ. Ρεβύθη:

– Αυτό που μπορώ με σιγουριά να πω είναι ότι οι αλήθειες ενοχλούν και τσούζουν διαχρονικά.

– Για τον λόγο αυτό η πολιτική ηγεσία μαζί με την διοίκηση των σταθερών συγκοινωνιών ΣΤΑ.ΣΥ (ΜΕΤΡΟ-ΗΣΑΠ-ΤΡΑΜ) σπεύδουν με κίτρινα δημοσιεύματα που οι ίδιοι δίνουν σε μνημονιακά προσκείμενα έντυπα και ιστοσελίδες να συκοφαντήσουν μεροκαματιάρηδες εργαζόμενους που αγωνίζονται ενάντια στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ και την διάλυση των δημοσίων αγαθών και του κοινωνικού κράτους πρόνοιας.

– Οι εργαζόμενοι στην ΣΤΑ.ΣΥ (ΜΕΤΡΟ-ΗΣΑΠ-ΤΡΑΜ) θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στις ορέξεις των τοκογλύφων και των υποτακτικών τους γιατί δεν έχουμε ούτε τίποτα να χάσουμε, ούτε τίποτα να φοβηθούμε κι επιδεί το δίκαιο είναι με το μέρος μας θα νικήσουμε κιόλας .

– ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ. – ΠΗΡΑ ΜΟΝΟ 3€ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

13639458_1069361486476657_1005478480_o


Αρχικό άρθρο από 7 Ιουλίου:

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες φαίνεται πως με κόλπα συνεχίζουν να πληρώνονται για τις ημέρες απεργίας, την ίδια στιγμή που στερούν τα ταμεία των φορέων από έσοδα.

Όπως αναφέρεται σήμερα σε άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή, κατά τις τελευταίες κινητοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το 95% των σιδηροδρομικών δήλωσαν ρεπό τις ημέρες της απεργίας. Έτσι, πληρώθηκαν κανονικά ενώ τα τρένα παρέμειναν ακινητοποιημένα. Το μισθό τους έλαβαν κανονικά ακόμα και όσοι δήλωσαν πως ήθελαν να εργαστούν αλλά δεν κατάφεραν να χτυπήσουν κάρτα καθώς συνάδελφοί τους συνδικαλιστές περιφρουρούσαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας,

Εν τω μεταξύ, τα σωματεία των σιδηροδρομικών ορίζουν στρατηγικά τις 3ωρες απεργίες τους (5:00-8:00, 13:00-16:00, 21:00-00:00) ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα κυκλοφορήσει κανένα τρένο στον άξονα καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας (τα δρομολόγια αναστέλλονται εντελώς όταν είναι προγραμματισμένα να φτάσουν στον προορισμό τους έστω και 1 λεπτό μετά την έναρξη της στάσης εργασίας ή να αναχωρήσουν 1 λεπτό πριν τη λήξη της στάσης εργασίας).

Παρόμοια κόλπα επιστρατεύουν και οι συνάδελφοί τους στις αστικές συγκοινωνίες, όπως για παράδειγμα στο Μετρό όπου ακόμα και αν απεργήσει ένα σωματείο που εκπροσωπεί μία μικρή μερίδα εργαζομένων, κανένας εργαζόμενος δεν εργάζεται αφού οι εγκαταστάσεις της εταιρείας παραμένουν κλειστές. Οι εργαζόμενοι αυτοί πάντως δεν χάνουν το μισθό τους για τις ημέρες της απεργίας.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο της εφημερίδας, μία μέρα απεργίας στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) κοστίζει στην ΣΤΑΣΥ 652.221 ευρώ (418.888 ευρώ από απολεσθέντα έσοδα και 233.333 ευρώ από μισθολογική δαπάνη για 1 μέρα όσων εργαζομένων δεν εργάζονται αλλά πληρώνονται). Στην ΟΣΥ (Λεωφορεία και Τρόλεϊ) το ποσό αυτό ανέρχεται σε 695.833 ευρώ (300.000 ευρώ από διαφυγόντα έσοδα και 395.833 ευρώ από κόστος μισθοδοσίας όσων δεν εργάζονται αλλά πληρώνονται).

Το άρθρο θα ενημερωθεί αν υπάρξει κάποια αντίδραση από τα συνδικάτα εργαζόμενων στις συγκοινωνίες.

Πηγή: Καθημερινή

2 Comments

  1. Οι καθυστερημένοι που κάνουν απεργία αγνοούν ότι με τον τρόπο αυτό χτυπάνε το λαουτζίκο που δεν έχει λεφτά να πληρώνει σε ταξί. Οι πολιτικοί γιατί να νοιάζονται για την απεργία; Πηγαίνουν όπου θέλουν με την αμαξάρα τους (που πληρώνει επίσης ο λαός).

  2. Θα μπορέσει άραγε να εξηγήσει ο κ. Ρεβύθης των 1600 ευρώ το μήνα με ποιό δικαίωμα τραβάνε χειρόφρενο οι συνάδελφοί του σε δημόσια περιουσία (μέσα σταθερής τροχιάς)? Με ποιο δικαίωμα κρατάνε ομήρους χιλιάδες εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν τραγικό πρόβλημα να φτάσουν στο χώρο εργασίας τους? Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να ακινητοποιούν τα οχήματα που ΔΕΝ τους ανήκουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συντεχνιακά τους δικαιώματα?

    Αυτός ο κακός συνδικαλισμός είναι που κατέστρεψε την Ελλάδα (βλέπε βιομηχανίες που έκλεισαν άρον-άρον και έφυγαν για άλλες χώρες). Δυστυχώς ο κ. Ρεβυθης και η συντεχνία του θα συνεχίσουν να μας ταλαιπωρούν καθώς είναι αμετακίνητοι δημόσιοι υπάλληλοι. Στον ανταγωνιστικό ιδιωτικό τομέα δεν θα είχαν καμία τύχη…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*