ΣΤΑΣΥ: Απόλυση τριών εργαζόμενων για την απάτη με τα εισιτήρια

IMG_2028

Την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου τριών εργαζόμενών της αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΣΤΑ.ΣΥ. Παράλληλα, άλλοι 12 εργαζόμενοι θα παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της εταιρίας προκειμένου να τους επιβληθούν κυρώσεις.

Πρόκειται για εργαζόμενους στα εκδοτήρια εισιτηρίων του Μετρό οι οποίοι έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο των εισιτηρίων που κόστισε στη ΣΤΑ.ΣΥ. πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ και το οποία είχε καταγγείλει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζης. Η απόφαση της ΣΤΑ.ΣΥ. έρχεται μετά την επίδοση του πορίσματος της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης η οποία ερευνούσε την υπόθεση. Το πόρισμα χαρακτηρίζει τις πράξεις των εργαζόμενων «παράνομες» και διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η εισήγηση για την απόλυση των υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στον Τομέα Καταμέτρησης, αφορούσε εμπλοκή τους στην απόκρυψη στοιχείων καθώς φέρονται να ζήτησαν από εργαζομένους στα εκδοτήρια ορισμένων σταθμών του μετρό να καταστρέψουν τα βιβλία και τα έντυπα παραλαβής και πώλησης εισιτηρίων αμέσως μόλις είχε ξεκινήσει ο έλεγχος.
Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, όπως εκτιμάται, συχνά απέσυραν μεγάλους αριθμούς εισιτηρίων προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι ήταν ελαττωματικά και στη συνέχεια τα διέθεταν ξανά με δικό τους όφελος.

Σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει ο υπουργός στη Βουλή, η ΣΤΑ.ΣΥ. είχε απενεργοποιήσει όλες τις διαδικασίες διακίνησης χρημάτων και εισιτηρίων της ΣΤΑΣΥ, με αποτέλεσμα να μην ελέγχεται η διακίνηση εισιτηρίων, τα υπόλοιπα (ρετάλια) εισιτηρίων και η διακίνηση χρημάτων. Επίσης, επί μία 5ετία δεν είχε ορισθεί Τομεάρχης Καταμέτρησης στο κεντρικό ταμείο της ΣΤΑΣΥ και δεν υπήρχε ουσιαστική φυσική προστασία και φύλαξη στον τομέα καταμέτρησης του κεντρικού ταμείου, ενώ δεν υπήρχε μηχανογραφικό σύστημα για την καταγραφή και τον έλεγχο του κομίστρου.

Οι αποθήκες τόσο της ΣΤΑΣΥ όσο και της ΟΣΥ εταιρειών στερούνται σύγχρονων συστημάτων logistics και μηχανογραφημένου συστήματος διακίνησης των προϊόντων κομίστρου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία καταμέτρηση εισιτηρίων και πολλές φορές ο ΟΑΣΑ αποδεχόταν επιστροφή προϊόντων κομίστρου (ρολά από το Μετρό) από τους φορείς του μετρημένα σε κιλά.

Δείτε επίσης:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*