Σε λειτουργία η ημι-παράνομη λεωφορειακή γραμμή Σαρωνίδα – Ανάβυσσος

Ανάβυσσος

Σε λειτουργία τέθηκε από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 η λεωφορειακή γραμμής 123 Σαρωνίδα – Ανάβυσσος, αποφάσισε ο ΟΑΣΑ. Η αφετηρία της γραμμής θα βρίσκεται επί της λεωφόρου Σαρωνίδος, πλησίον του τέρματος της γραμμής 122 Στ. Ελληνικό – Σαρωνίδα. Στη συνέχεια, μέσω της λεωφόρου Σουνίου, της περιφερειακής οδού Λάκας και της λεωφόρου Καραμανλή, θα φτάνει στην Ανάβυσσο, ενώ η επιστροφή θα γίνεται επίσης μέσω της λεωφόρου Σουνίου.

Η γραμμή διαθέτει 20 στάσεις, κάποιες εκ των οποίων σε σημεία όπου υπάρχουν ήδη στάσεις του ΚΤΕΛ Αττικής. Τα δρομολόγια της γραμμής εκτελούνται ανά 35 λεπτά.

Η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής είναι αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της Αναβύσσου αλλά και της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονταν στο έλεος των ΚΤΕΛ Αττικής και της Δημοτικής Συγκοινωνίας του δήμου.

Χάρτης λεωφορειακής γραμμής 123

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, η γραμμή θα λειτουργήσει δοκιμαστικά, και η συνέχισή της θα εξαρτηθεί από την επιβατική κίνηση. Με τη λειτουργία της γραμμής 123, η Ανάβυσσος θα γίνει το νοτιότερο σημείο της Αττικής -και πιο απομακρυσμένο από το κέντρο της Αθήνας- με δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΑ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νόμο, η περιοχή ευθύνης ΟΑΣΑ προς το νότο φτάνει ως την (πρώην) κοινότητα Σαρωνίδος, όπου και το τέρμα της γραμμής 122. Με τη δημιουργία του δήμου Σαρωνικού, η κοινότητα Σαρωνίδος συνενώθηκε με τις κοινότητες Αναβύσσου, Κουβαρά και Παλαιάς Φώκαιας οι οποίες όμως βρίσκονται εκτός της περιοχής ευθύνης του ΟΑΣΑ. Επομένως δεν είναι ξεκάθαρο αν η δημιουργία της γραμμής 123 είναι νόμιμη χωρίς να έχει προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση.

Δείτε επίσης:

3 Comments

  1. Είναι θετικό ότι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αναβύσσου ικανοποιείται. Επιτέλους η Ανάβυσσος δεν θα βρίσκεται υπό την ομηρία των πανάκριβων και κοινωνικά ανάλγητων ιδιωτικών κτέλ και θα έχουν οι πολίτες την εναλλακτική επιλογή μετακίνησης και με την δημόσια συγκοινωνία.

    Όσο για το νόμιμο της ίδρυσης της νέας γραμμής θα μπορούσε να επιλυθεί πολύ εύκολα με μία νομοθετική τροπολογία η οποία θα επέκτεινε τα γεωγραφικά όρια αρμοδιότητατας του ΟΑΣΑ από την περιοχή της Σαρωνίδας σε ολόκληρο τον Καλλικρατεινό δήμο Σαρωνικού.

    Καλό είναι οι πολίτες να έχουν το δικαιώμα να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα ιδιωτικά Κτελ και την δημόσια συγκοινωνία του ΟΑΣΑ όπως έχουν τέτοιο δικαιώμα οι κάτοικοι της Σαρωνίδας, του Λαγονησίου, της Αγίας Μαρίνας, της Βάρκιζας, της Βουλιαγμένης, της Αρτέμιδας και τόσων άλλων περιοχών. Το ιδιωτικό μονοπώλειο των Κτελ πρέπει επιτέλους να σπάσει.

  2. Η Ανάβυσσος δεν ανήκει στη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας, άρα και δεν χρήζει αστικής συγκοινωνίας. Ανήκει στην αρμοδιότητα της ημιαστικής – υπεραστικής συγκοινωνίας που στην Ελλάδα αναλαμβάνουν τα ΚΤΕΛ. Επόμενη επέκταση Πειραιάς – Κόρινθος μέσω Π.Ε.Ο

  3. Για να πάει κάποιος από την Αθήνα στην Ανάβυσσο μπορεί να πάρει το ΚΤΕΛ. Νομίζω είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη γραμμή δημιουργείται χαριστικά (για να μη πω ρουσφετολογικά) εφόσον σύμφωνα με το νόμο η Ανάβυσσος αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός της περιοχής εξυπηρέτησης του ΟΑΣΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*