Τρίτη 8 Νοεμβρίου: Στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό

Ενημέρωση 7/11:

Η στάση εργασίας της Τρίτης 8 Νοεμβρίου στη γραμμή γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικό) μεταξύ 11:00 -16:00 θα πραγματοποιηθεί κανονικά σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζόμενων Ηλεκτροδηγών Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών-Πειραιώς (Γραμμή 1).

Σχετικά με τη στάση εργασίας, η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε τα εξής:

Με αφορμή την απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Ηλεκτροδηγών της Γραμμής 1 (πρώην ΗΣΑΠ) για την προκήρυξη στάσης εργασίας αύριο Τρίτη 08/11/2016 από 11:00-16:00, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  • Παρά το γεγονός, ότι στο Δελτίο Τύπου του εν λόγω Σωματείου αναφέρεται, ότι υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος (την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου) με τη Διοίκηση της εταιρείας και ενώ καταρτίστηκε χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης συσσωρευμένων χρόνιων προβλημάτων, προχωρούν αναίτια, κατά την άποψή μας, σε στάση εργασίας, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών.
  • Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. απέδειξε πρόσφατα την έμπρακτη διάθεσή της να συνεργαστεί και με τα 8 σωματεία των εργαζομένων και δεν κατανοεί τη μεμονωμένη απόφαση ενός ολιγομελούς σωματείου, να πραγματοποιήσει στάση εργασίας.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που η σημερινή διοίκηση της ΣΤΑΣΥ βγάζει ανακοίνωση κατά μίας απεργιακής κινητοποίησης εργαζόμενων της εταιρίας.


Ενημέρωση:

Την αναστολή της στάσης εργασίας που είχε ανακοινωθεί για την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 αποφάσισε το Σωματείο Εργαζόμενων Ηλεκτροδηγών Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών-Πειραιώς (Γραμμή 1) ως ένδειξη καλής θέλησης και κατόπιν την πρόσκλησης σε διάλογο από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Επομένως, την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, όλα τα μέσα θα κινούνται κανονικά.


Έχετε λάβει μέρος στην έρευνα του Athens Transport για τις συγκοινωνίες της Αθήνας; Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο ΕΔΩ! 

Σε ολιγόωρες στάσεις εργασίας στη γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικό) προχωράει το Σωματείο Εργαζόμενων Ηλεκτροδηγών Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών-Πειραιώς (Γραμμή 1) την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 και την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016.

Οι στάσεις εργασίας στη γραμμή του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016: Μεταξύ 10:00 π.μ. – 14:00
  • Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016: Μεταξύ 11:00 π.μ. – 16:00

Σύμφωνα με το Σωματείο, οι στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται λόγω της άρνησης της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ «να δεχθεί για διάλογο σχετικά με κοινοποιημένα προς αυτήν κρίσιμα ζητήματα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το επιβατικό κοινό και κατόπιν άσκοπης καθυστέρησης να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση επιλυτικού διαλόγου και επίδειξη μή σοβαρής στάσης απέναντι στην κρισιμότητα των ζητημάτων από την πλευρά της Διοίκησης.»

Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*