ΕΡΓΟΣΕ: Μέσα στο 2017 η ολοκλήρωση των έργων στο τμήμα Κιάτο – Ροδοδάφνη

Κιάτο Ροδοδάφνη

Μέσα στο 2017, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα, θέλει η ΕΡΓΟΣΕ να ολοκληρωθούν τα έργα στο τμήμα Κιάτο – Ροδοδάφνη (Αίγιο) στην Πελοπόννησο.

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Δουκάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θάνος Βούρδας επισκέφτηκαν  ως επικεφαλής κλιμακίου της εταιρίας, τα σιδηροδρομικά  έργα που εκτελούνται στη διαδρομή από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συζητήθηκε η πορεία του έργου και αμέσως μετά έγινε επίσκεψη κατά μήκος και των 71 χλμ του έργου.

Με το πέρας της επίσκεψης ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Βούρδας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μέχρι τώρα πορεία των εργασιών και επέστησε την προσοχή όλων στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, έτσι ώστε να παραδοθεί ένα σύγχρονο έργο στους πολίτες, μέσα στο 2017.

To έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 71 χλμ. περίπου, στο τμήμα από το νέο Σ.Σ. Κιάτου μέχρι τη Ροδοδάφνη, μετά το Σταθμό Αιγίου, με σηματοδότηση, τηλεδιοίκηση, τηλεπικοινωνίες και Η/Μ σηράγγων.

Αυτό που δεν περιλαμβάνεται στο έργο είναι η ηλεκτροκίνηση της γραμμής, η οποία θα είναι αντικείμενο άλλης εργολαβίας που δεν έχει ακόμα δημοπρατηθεί. Κατά συνέπεια, ακόμα και αν παραδοθεί το έργο μέσα στο 2017, η μετακίνηση στο τμήμα από το Κιάτο ως τη Ροδοδάφνη θα είναι δυνατή μόνο μέσω ντιζελοκίνητων συρμών μετά από μετεπιβίβαση στο σταθμό του Κιάτου. Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα της ΕΡΓΟΣΕ τα έργα της ηλεκτροκίνησης θα ολοκληρωθούν ως το 2018

Δείτε ένα βίντεο με την πρόοδο των έργων στο τμήμα Κιάτο – Ροδοδάφνη:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*