Ξεκίνησε η μεγάλη έρευνα του Athens Transport για τις συγκοινωνίες της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη έρευνα-δημοσκόπηση του Athens Transport για τις συγκοινωνίες της Αθήνας. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Αθηναίες και Αθηναίοι, επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, έχουν τον λόγο, βαθμολογώντας και κρίνοντας τις αστικές συγκοινωνίες.

Μπορείτε να συμπληρώσετε τώρα το ερωτηματολόγιο εδώ.

Και πάλι, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται η βαθμολόγηση κάθε μέσου από τους επιβάτες του, με βάση μία σειρά κριτηρίων. Στο δεύτερο μισό της έρευνας, οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν σε μία σειρά ερωτήσεων που καλύπτουν διάφορα θέματα όπως τα προβλήματα των μέσων μαζικής μεταφοράς, τις συνήθειες μετακίνησης, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, την εισιτηριοδιαφυγή κ.ά.

Ο χρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου φτάνει περίπου τα 8-10 λεπτά. Δεν χρειάζεται όμως να βιαστείτε να το συμπληρώσετε αμέσως. Θα βρίσκεται online για 3 τουλάχιστον εβδομάδες έτσι ώστε να συγκεντρωθούν όσες το δυνατόν πιο πολλές απαντήσεις. Επίσης, οι περισσότερες ερωτήσεις είναι προαιρετικές που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να απαντήσετε σε ερωτήσεις για τις οποίες δεν έχετε γνώμη.

Αν και η πλειοψηφία των αναγνωστών μας είναι καθημερινοί και μάλλον υποψιασμένοι χρήστες των αστικών συγκοινωνιών, στόχος μας είναι να αποτυπωθούν όσες περισσότερες γνώμες είναι δυνατό, για αυτό και σας προτρέπουμε να κοινοποιήσετε το ερωτηματολόγιο στα social media.

Πιστεύουμε ότι και φέτος θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, αντιπροσωπευτικά της γνώμης των επιβατών για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και την κατάσταση που πραγματικά επικρατεί. Σε μία εποχή όπου κυβερνήσεις και διοικήσεις φορέων βρίσκονται συχνά «στον κόσμο τους», νομίζουμε πως είναι απαραίτητο να ακουστεί η φωνή του πολίτη και να έρθει στο φως η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Μέχρι λοιπόν την ολοκλήρωση της έρευνας και την επεξεργασία και παρουσίαση των αποτελεσμάτων, μπορείτε να διαβάσετε τα περυσινά αποτελέσματα (Μέρος Α’, Μέρος Β’ – Η αξιολόγηση των Μέσων), και φυσικά να συμπληρώσετε το φετινό ερωτηματολόγιο!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*