Χιλιάδες πλαστά εισιτήρια του ΟΑΣΑ ανακαλύφθηκαν σε τυπογραφική εταιρία

Πλαστά εισιτήρια ΟΑΣΑ

Χιλιάδες πλαστά εισιτήρια του ΟΑΣΑ κατασχέθηκαν χτες κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στις Αχαρνές. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που οργανώθηκε μετά από καταγγελία του ΟΑΣΑ, συνελήφθησαν 2 συνιδιοκτήτες τυπογραφικής εταιρείας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της απάτης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.), διενεργήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στους χώρους τυπογραφείου στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 59.470 πλαστά εισιτήρια.
  • 1.000.000 εκτυπωμένα εισιτήρια, έτοιμα προς κοπή, συσκευασία και πώληση, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται,
  • 12.500 εντυπώματα εισιτηρίων με το λογότυπο του Ο.Α.Σ.Α.,
  • δώδεκα (12) εκτυπωμένα ρολά εισιτηρίων χωρίς πρόσθετα ασφαλείας, μόνο με το σήμα του Ο.Α.Σ.Α,
  • δώδεκα (12) τυπογραφικά μηχανήματα και
  • το χρηματικό ποσό των -13.500- ευρώ.

Το ύψος της οικονομικής ζημίας, που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, θα προσδιοριστεί επακριβώς από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Ο.Α.Σ.Α.

Η εύρεση ενός εκατομμυρίου άκοπων εισιτηρίων τα οποία δεν ήταν εμφανώς πλαστά (η γνησιότητά τους ερευνάται) προκάλεσε ερωτήματα για το εάν υπάρχει κάποια σχέση με το κύκλωμα των εκδοτών εισιτηρίων του Μετρό οι οποίοι προωθούσαν προς πώληση εισιτήρια τα οποία υποτίθεται ότι έπρεπε να καταστραφούν.

Με ανακοίνωσή της πάντως η ΣΤΑ.ΣΥ. διαψεύδει ότι υπάρχει οποιαδήποτε σχέση μεταξύ των ευρεθέντων εισιτηρίων και του κυκλώματος των εκδοτών του Μετρό. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η υπόθεση που αφορά τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ διερευνήθηκε από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών, ενώ η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ – με βάση το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης- διέκοψε τις συμβάσεις αορίστου χρόνου τριών υπαλλήλων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Δείτε επίσης:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*