Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου: Στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες

Χωρίς Λεωφορεία θα μείνει η Αθήνα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των Λεωφορείων αναμένεται έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00.

Οι εργαζόμενοι στα Τρόλεϊ θα συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 20:30 έως τη λήξη της βάρδιας.

Την ίδια μέρα, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα κινούνται από τις 10:00 – 16:00. Στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο δεν θα πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο του Μετρό, λόγω της απεργίας στον Προαστιακό. Δείτε παρακέτω τα τελευταία δρομολόγια.

Κανένα δρομολόγιο του Προαστιακού δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Οι στάσεις εργασίας ανακοινώθηκαν από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και την Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ οι οποίοι θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 8 Δεκέμβρη

Στάσεις Εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10πμ και 16:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο μόνος τρόπος για να μπει τέλος στα μνημόνια και στη τιμωρητική λιτότητα των δανειστών της χώρας είναι ο δρόμος του αγώνα.

Γι’ αυτό:

  • Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας.
  • Είμαστε αντίθετοι αντιμέτωποι στις νέες παράλογες απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών και αγωνιζόμαστε για να σταματήσει κάθε σκέψη για λήψη αποφάσεων, που στοχεύουν στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην Γενική Απεργία της Πέμπτης θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία, οδηγώντας στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση το σύνολο των εργαζόμενων.

Τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ πραγματοποιούν την Πέμπτη 8/12 στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί και από τις 16:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Όλοι στο συλλαλητήριο!

Προσυγκέντρωση: Αρχαιολογικό Μουσείο στις 10:30πμ

Όλοι στον αγώνα για να φτάσει το μήνυμα ενάντια στη λιτότητα σε όλη την Ευρώπη!

Οι Διοικήσεις

3 Comments

  1. “Και επειδή αρκετά έχετε ταλαιπωρηθεί από τα μνημόνια και από τους τοκογλύφους, εμείς σας σκεφτόμαστε και κάνουμε απεργίες, με μόνο αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθείτε ακόμη περισσότερο”. Και γαμώ τα σκεπτικά

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*