Σπίρτζης: Από τον Απρίλιο (και βλέπουμε…) το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις συγκοινωνίες της Αθήνας δεν θα είναι τελικά έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου του 2017, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, γίνεται προσπάθεια ώστε το σύστημα να τεθεί σε λειτουργία από τον Απρίλιο. Για τον πρώτο καιρό θα είναι δυνατή η παράλληλη χρήση τόσου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου όσο και των χάρτινων εισιτηρίων έτσι ώστε οι κάτοχοι των παλιών εισιτηρίων να μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν, και να υπάρξει ενημέρωση των επιβατών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο καθώς και εκπαίδευση του προσωπικού.

Στις δηλώσεις του, που έγιναν στο πλαίσιο συνάντησης με σιδηροδρομικού φορείς, ο υπουργός δεν διευκρίνισε αν με την έναρξη της χρήσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, θα είναι δυνατή η χρησιμοποίησή του σε όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ, ή μόνο στα λεωφορεία και τον ΗΣΑΠ από όπου προβλεπόταν μέχρι σήμερα να ξεκινήσει η χρήση του.

Εκτός ηλεκτρονικού εισιτηρίου ο Προαστιακός

Εκτός του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα ο Προαστιακός της Αθήνας. Όπως δήλωσε ο  υπουργός, η τοποθέτηση του εξοπλισμού του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στον Προαστιακό θα είναι αντικείμενο νέου διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή και θα περιλαμβάνει γενικά το ticketing του σιδηροδρόμου (οι δημοσιογράφοι δεν αντέκρουσαν τα επιχειρήματα του υπουργού με το γεγονός ότι στη σύμβαση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου περιλαμβάνεται ήδη και ο Προαστιακός).

Ο κ. Σπίρτζης απέδωσε τις καθυστερήσεις στο έργο στον ελλειπή σχεδιασμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Σύμφωνα με τον υπουργό,δ εν είχαν προβλεφθεί για όλους τους σταθμούς μηχανές για την τροφοδότηση των καρτών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και δεν είχαν προβλεφθεί παντού οι κατάλληλες πύλες σε όλους τους σταθμούς του Μετρό. Είχε προβλεφθεί υποχρεωτικά εξοπλισμός χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για αλλαγή του αριθμού για όλα τα λεωφορεία, είτε είχαν πρόβλημα είτε δεν είχαν. Για αυτούς τους λόγους απαιτήθηκε μερικός επανασχεδιασμός του έργου.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί με τις μετεπιβιβάσεις στον Προαστιακό όταν τα υπόλοιπα μέσα θα έχουν περάσει στο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Θα παραταθεί επ αόριστον η δυνατότητα χρήσης χάρτινων εισιτηρίων σε όλα τα μέσα για τους επιβάτες του Προαστιακού, ή θα αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν διαφορετικό εισιτήριο;

Δείτε επίσης:

1 Comment

  1. Μήπως στα πλαίσια της ιδιωτικοποιήσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ετοιμάζονται να μας επιβάλλουν να πληρώνουμε και δεύτερη κάρτα απεριορίστων διαδρομών ή δεύτερο εισητήριο για την μετακίνηση μας στο αστικό κομμάατι του προαστιακού σιδηροδρόμου εκτός από τα κόμιστρα που πληρώνουμε για την μετακίνηση μας με τα υπόλοιπα αστικά συγκοινωνιακά μέσα του ΟΑΣΑ ;

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*