Σταθερές Συγκοινωνίες: Αυξήσεις μισθών και δεσμεύσεις Σπίρτζη για εξαίρεση από το υπερταμείο

Τη δέσμευσή του πως θα γίνει προσπάθεια για να εξαιρεθούν οι συγκοινωνίες της Αθήνας από το νέο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης κατά τη συνάντησή του με τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση των σωματείων, η εκπρόσωποι των εργαζόμενων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δέσμευση του υπουργού, θεωρώντας πως βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση.

Στη συνάντηση, που έγινε παρουσία των διοικήσεων του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ. συμφωνήθηκε απ’ όλες τις πλευρές, να αποτελέσουν βάση διαλόγου οι προτάσεις των εργαζόμενων και να συνταχθεί ένα κείμενο στο οποίο θα αποτυπώνεται ότι ο ΟΑΣΑ θα εξακολουθήσει να έχει τον ρόλο που του αρμόζει και ότι οι εταιρείες ΣΤΑ.ΣΥ και ΟΣΥ θα παραμείνουν αυτόνομες και δεν θα γίνουν ενέργειες ούτε θα ληφθούν αποφάσεις, που θα τους προκαλέσουν ζημιές στην οικονομική και επιχειρησιακή λειτουργία τους.

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε επίσης η πλήρης αντίθεση των σωματείων στο σχέδιο της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τη μετατροπή της Αττικό Μετρό σε κερδοφόρα μέσω της καταβολή ενοικίου από τη ΣΤΑ.ΣΥ για τη χρήση του δικτύου του Μετρό και την εκχώρηση της εκμετάλλευσης στην Αττικό Μετρό των διαφημιστικών και άλλων χώρων του δικτύου της ΣΤΑ.ΣΥ. Τα σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ. βλέπουν αυτή την κίνηση ως προοίμιο ιδιωτικοποίησης του δικτύου του Μετρό.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη νίκη των εργαζόμενων πρέπει να θεωρηθεί η παροχή αυξήσεων από 2% έως 4% σε όλους της εργαζόμενους της εταιρίας μέσα στο 2017, ακόμα και αν η εταιρία συνεχίσει να λειτουργεί με τεράστια ελλείμματα. Όπως προβλέπει η επιχειρησιακή σύμβαση διετούς διάρκειας που υπέγραψε η διοίκηση και το προσωπικό της ΣΤΑΣΥ, υπάρχει και ρήτρα για επιπλέον αυξήσεις αποδοχών ανάλογα με τα έσοδα από τα εισιτήρια, κάτι που θεωρείται σχεδόν σίγουρο λόγω του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που θα αρχίσει να χρησιμοποιείται μέσα στο 2017.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*