Επίθεση κουκουλοφόρων στο σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ

Ενημέρωση Τρίτη 13 Δεκεμβρίου:

Με αφορμή την ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης (δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου) στο σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε σήμερα (Τρίτη 13 Δεκεμβρίου) την εξής ανακοίνωση:

Οι  προσπάθειες τρομοκράτησης  κατά του προέδρου του ΟΑΣΑ,  κ. Τάσου Ταστάνη,  δεν θα περάσουν.

Δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση με το μαζικό λαϊκό κίνημα και τις κοινωνικές διεκδικήσεις. Μάλλον με πρακτικές  καλά οργανωμένης κρυπτόμενης μαφίας ομοιάζουν.

Η δε απαράδεκτη φρασεολογία της τελευταίας ανακοίνωσης – απειλής  –  κατά του κ. Ταστάνη, μόνο ολοκληρωτισμό, φασίζουσα λογική και τραμπουκισμό αποπνέει. Χαρακτηριστικά που ποτέ δεν είχε η αριστερά, ο χώρος των κοινωνικών κινημάτων, και των λαϊκών διεκδικήσεων. Άλλοι χρησιμοποιούσαν τέτοιες μεθόδους και φρασεολογία.

Τόσο  ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ όσο και ολόκληρη η διοίκηση, μαζί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την κυβέρνηση, όχι μόνο δεν μπορούν να εκφοβιστούν από τέτοιου είδους πρακτικές αλλά θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα για αναβαθμισμένες δημόσιες αστικές συγκοινωνίες προς όφελος του πολίτη.

Οι προσπάθειές μας και τα έργα που αφορούν τις αστικές συγκοινωνίες αποσκοπούν σε μεγαλύτερης έκτασης και ποιότητας κοινωνικές πολιτικές.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μειώσει την εισιτηριοδιαφυγή, για να μπορούν να συνεχίσουν να μετακινούνται οι άνεργοι, τα κοινά ηλεκτρονικά συστήματα στις τρεις εταιρείες του  ΟΑΣΑ και η ανανέωση του στόλου θα οδηγήσουν σε περικοπή σπαταλών (και όχι δαπανών) και άνοδο στην ποιότητα των μεταφορών, ενώ το σύστημα τηλεματικής για ανθρώπινες μετακινήσεις και η πρόσληψη 780 περίπου εργαζομένων θα οδηγήσει στην  αύξηση του συγκοινωνιακού έργου και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Γιατί ήταν αυτή η διοίκηση και αυτή η πολιτική ηγεσία που κατάργησε τους κεφαλοκυνηγούς  στα ΜΜΜ, που πέτυχε τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων  και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που πάλεψε και παλεύει για την αναβάθμιση , την εξυγίανση, τον εκσυγχρονισμό και το ΔΗΜΟΣΙΟ χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών. Με το πρόσωπό της  καθαρό  στους πολίτες.

Οι  ευθείες απειλές, οι τραμπουκισμοί  δεν είναι λαϊκό κίνημα. Είναι απλώς  φασισμός! Δεν θα περάσει


Επίθεση κουκουλοφόρων στο σπίτι του προέδρου του ΔΣ του ΟΑΣΑ Τάσου Ταστάνη στη Γλυφάδα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Οι κουκουλοφόροι έσπασαν το αυτοκίνητό του, έγραψαν συνθήματα και πέταξαν μπογιές.

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΟΑΣΑ καταδίκασε την επίθεση:

Η Διοίκηση του ΟΑΣΑ καταδικάζει τη χτεσινοβραδυνή βίαιη επίθεση κουκουλοφόρων και τους βανδαλισμούς στο σπίτι του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τάσου Ταστάνη.

Πρόκειται για μια ύποπτη και εντελώς ανεξήγητη ενέργεια η οποία δεν έχει κανένα απολύτως έρεισμα στην κοινωνία και δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα των εκατομμυρίων πολιτών της Αθήνας για σύγχρονες, ασφαλείς και προσιτές δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

Η Διοίκηση του Οργανισμού εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς τον Πρόεδρό της και δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι παρόμοιες ενέργειες, από όπου κι αν προέρχονται, δεν πρόκειται να την πτοήσουν και να την τρομοκρατήσουν. Αντίθετα, δυναμώνουν τη βούλησή της να εντείνει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και σε συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου, την προσπάθειά της για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών της Αθήνας και για να υλοποιήσει αταλάντευτα το έργο της εξυγίανσης, του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισής τους προς όφελος του επιβατικού κοινού.

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση και το βανδαλισμό στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του προέδρου του ΟΑΣΑ κ. Τάσου Ταστάνη, που έγινε από ομάδα κουκουλοφόρων.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν απαντούν στο πρόβλημα των μετακινήσεων των πολιτών, αλλά αντιθέτως συνδέονται με ύποπτους κύκλους.

Άλλωστε το συνδικαλιστικό κίνημα γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτές οι ενέργειες, με χαρακτηριστικά μαφιόζικων πρακτικών, δεν έχουν καμία σχέση με τις κοινωνικές διεκδικήσεις και όσοι τις χρησιμοποιούν είναι απομονωμένοι από το μαζικό εργατικό κίνημα.

Για εμάς, οι διεκδικήσεις προβάλλονται, κρίνονται και δικαιώνονται στο πεδίο των μαζικών αγώνων και κινητοποιήσεων, με την κοινωνία στο πλευρό μας και όχι σε σκοτεινούς χώρους, με ενέργειες που επιδιώκουν την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό.

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*