Ο ΟΑΣΑ παρουσιάζει παλιές λεωφορειακές γραμμές ως νέες

«Έγκριση λειτουργίας τριών Δημοτικών Λεωφορειακών Γραμμών στο Δήμο Χαλανδρίου από τον ΟΑΣΑ» τιτλοφορείται δελτίο τύπου που δημοσίευσε σήμερα ο ΟΑΣΑ. Όπως αναφέρει, ο οργανισμός ενέκρινε τη λειτουργία (τυπική διαδικασία) τριών λεωφορειακών γραμμών της δημοτικής συγκοινωνίας Χαλανδρίου, ύστερα από πρόταση του δήμου.

Η τρεις λεωφορειακές γραμμές που ενέκρινε ο ΟΑΣΑ είναι οι εξής:

  • Γραμμή Β1: ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ – ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΠΑΤΗΜΑ – ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ.
  • Γραμμή Β2: ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ – ΠΑΤΗΜΑ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ.
  • Γραμμή Γ: ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

Και εδώ αρχίζει το μυστήριο. Γιατί όπως γνωρίζουν οι δημότες του Χαλανδρίου, οι τρεις αυτές λεωφορειακές γραμμές λειτουργούν εδώ και χρόνια με λεωφορεία του δήμου να εκτελούν τα ίδια ακριβώς δρομολόγια! Αυτό προκύπτει και από την ανακοίνωση για τα δρομολόγια στην ιστοσελίδα του δήμου Χαλανδρίου από το 2014 (αν και τα ίδια πάνω-κάτω δρομολόγια εκτελούταν και ακόμα πιο παλιά).

Τι έχει λοιπόν συμβεί; Φαίνεται πως μέσα στο 2016, ο δήμος Χαλανδρίου αφού απέκτησε τέσσερα νέα λεωφορεία, ανέθεσε την εκπόνηση μίας «Μελέτης Κυκλοφορίας και Στάθμευσης και Αναδιάρθρωσης της Δημοτικής Συγκοινωνίας». Το πλήρες κείμενο της μελέτης δεν το βρήκαμε, βρήκαμε όμως την απόφαση έγκρισης της μελέτης από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου.

Σύμφωνα λοιπόν με το κείμενο αυτό, οι τρεις γραμμές της δημοτικής συγκοινωνίας διατηρούν την ίδια ονομασία (με αναστροφή της αφετηρίας και του τέρματος), και εκτελούν την ίδια διαδρομή! (Είναι πιθανό να υπάρχουν μικρές διαφορές στις διαδρομές καθώς ανακοινώθηκε μόνο μέρος τους).

Επόμενο βήμα ασφαλώς θα ήταν η έγκριση των γραμμών από την ΟΣΥ και τον ΟΑΣΑ κάτι το οποίο όμως είναι τυπική διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για αναδιάρθρωση (αν δεχτούμε ότι θα αλλάξει κάτι στη διαδρομή των γραμμών) των τριών γραμμών της δημοτικής συγκοινωνίας του δήμου Χαλανδρίου και όχι για νέες γραμμές όπως αφήνει να εννοηθεί το δελτίο τύπου του ΟΑΣΑ.

Φωτο: halandri.gr

2 Comments

  1. Κάτι το οποίο απουσιάζει από το διαδίκτυο
    και δεν υπάρχει σε μία ιστοσελίδα ολοκληρωμένο και πλήρες ως ενιαία θεματική ενότητα είναι η καταγραφή του συνόλου των υπαρκτών και εν λειτουργία δημοτικών λεωφορειακών γραμμών όλων των δήμων της Αττικής , της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής των Αθηνών. Αυτό που λείπει είναι η αναλυτική καταγραφή όλων των δημοτικών
    λεωφορειακών γραμμών όλων των δήμων της Αττικής, με τις ώρες της λειτουργίας τους, με αναλυτική καταγραφή των δρομολογίων τους, της συχνότητας διέλευσης τους, των διανυόμενων διαδρομών τους , των αφετηριών, των ενδιάμεσων στάσεων και των τερμάτων τους.

    Υπάρχουν δημοτικές συγκοινωνιακές γραμμές που είναι τροφοδοτικές των αστικών λεωφορειακών γραμμών, του μετρό, του ηλεκτρικού , του προαστιακού άλλες που εξυπηρετούν μόνο τις τοπικές ενδοδημοτικές
    μετακινήσεις των δημοτών αλλά ενιαία, ολοκληρωμένα και αξιόπιστα συνολικά καταγεγραμμένες δεν υπάρχουν πουθενά. Κατακερματισμένα μόνο και πολλές φορές με μη αξιόπιστα και επικαιροποιημένα στοιχεία για αυτές μπορείς να ανακαλύψεις μόνον σε ορισμένες ιστοσελίδες των κατά τόπους δήμων.

  2. Οποιαδήποτε προσπάθεια του δήμου για την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι θετική..
    .. στον οασα όποτε θέλουν βγάζουν ανακοίνωση για κάτι που έκαναν και όποτε θέλουν δεν βγάζουν ανακοίνωση, αυτό συμβαίνει πάντα, ακόμη και με γραμμές του οασα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*