Παρασκευή 3 Μαρτίου: 24ωρη απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ

Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) της Αθήνας λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

24ωρες απεργίες σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ αποφασίστηκαν και για την Τετάρτη 1 Μαρτίου και Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.

Τα υπόλοιπα μέσα (Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Προαστιακός) θα κινούνται κανονικά.

Τα σωματεία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ αντιδρούν στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την οποία η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και λοιπών χώρων της ΣΤΑΣΥ εκχωρείται στον ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των σωματείων της ΣΤΑΣΥ:

Μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δε θα ανεχτούμε καμία προσπάθεια, που θέτει σε κίνδυνο τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Γι’ αυτό απαιτούμε:

Να μην προχωρήσει η καταστροφική και αδικαιολόγητη ρύθμιση τροποποίησης του άρθρου 5 του νόμου 3920/2011, η οποία μειώνει τα έσοδα της ΣΤΑ.ΣΥ μεταφέροντας την αρμοδιότητα διαχείρισης των σταθμών και των διαφημιστικών χώρων στον ΟΑΣΑ.

Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το «δούρειο ίππο» για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ.

Όμως, αυτά τα «κρυφά» σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική!

6 Comments

  1. Ας κάνατε απεργία το Σαββατοκυριακο αν είσαστε μάγκες, και να μην ταλαιπωρειτε τον κόσμο που προσπαθεί να πάει στις δουλειές του.

  2. Πότε ήταν η τελευταία φορά που απέργησαν “με μοναδικό αίτημα” να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχουν τα ΜΜΜ στο επιβατικό κοινό? Αν δεν είναι απλά υπάλληλοι αλλά θέλουν το καλό της εταιρείας τους, ας δουν κάποτε και αυτήν την οπτική.

    Για μια ακόμη φορά τα αιτήματά τους είναι ψιλοάκυρα και απλά ταλαιπωρούν τον κόσμο χωρίς λόγο – τον ίδιο κόσμο που πληρώνει τις αξιοζήλευτες σε καιρό κρίσης μηνιαίες αποδοχές τους…

  3. Προφανώς είναι μία κίνηση με στόχο να μειώσει τα έσοδα και το ενεργητικό και την αξία των σταθερών συγκοινωνιών έτσι ώστε να μπορούν μελλοντικά να ξεπουληθούν οι σταθερές συγκοινωνίες κατά το δυνατόν φθηνότερα στα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα που καραδοκούν να τον υφαρπάξουν κατά το δυνατόν “τζαμπατζίδικα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*