Επίθεση Γερμανών βανδάλων στο Μετρό της Αθήνας

Το πόσο ξέφραγο αμπέλι έχουν γίνει οι συγκοινωνίες τις Αθήνας το έχουμε διαπιστώσει βλέποντας επιθέσεις διάφορων ομάδων να έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη. Φαίνεται πως η καλή μας φήμη ταξίδεψε και στο εξωτερικό και τώρα κοντεύουμε να γίνουμε προορισμός για μπαχαλάκηδες.

Για την επίθεση ομάδας Γερμανών βανδάλων στο Μετρό της Αθήνας μάλλον δεν θα μαθαίναμε ποτέ αν δεν είχαν φροντίσει οι ίδιοι να απαθανατίσουν το έργο του και να το ανεβάσουν στα  social media. Οι Γερμανοί «καλλιτέχνες» εξοπλισμένοι με σπρέι γκράφιτι εισέβαλαν στο σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας τουλάχιστον μία βδομάδα πριν, και χρησιμοποίησαν ως καμβά ένα συρμό του Μετρό. Η επίθεση φαίνεται να έγινε λίγο πριν ή μετά τη λήξη λειτουργίας του μετρό (δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι Γερμανοί βρήκαν κάποιο τρόπο να εισβάλουν ανενόχλητοι μέσα στη νύχτα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανένα).

Η ΣΤΑΣΥ φαίνεται πως προσπάθησε να κρύψει το περιστατικό κάτω από το χαλί αφού δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση, και αν οι ίδιοι οι Γερμανοί δεν είχαν ανεβάσει στα social media τα κατορθώματά τους, δεν θα είχε πάρει κανείς είδηση το τι συνέβη.

Οι ευθύνες της εταιρίας είναι βεβαίως τεράστιες δεδομένου ότι, όπως έχει αποδειχθεί άλλωστε, οι περισσότερες επιθέσεις ομάδων στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν γίνονται από άτομα που απλά έχουν, (ο θεός να τις κάνει) καλλιτεχνικές ανησυχίες. Σε μία περίοδο που το φάντασμα της τρομοκρατίας έχει αναγκάσει τις αρχές σε όλη την Ευρώπη να λάβουν ισχυρότερα μέτρα ασφαλείας, οι συγκοινωνίες της Αθήνας είναι σκορποχώρι.

Εννοείται πως αναμένουμε με αγωνία τις (με καθυστέρηση) εξηγήσεις της ΣΤΑΣΥ για το πως ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη στο Μετρό της Αθήνας και για το αν αποδόθηκαν ευθύνες τόσο στους υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ όσο και της εταιρίας που έχει αναλάβει τη φύλαξη του δικτύου του Μετρό.

3 Comments

  1. Σε μία κίνηση αυτοσχεδιασμού, χθες στην μπλε γραμμή κυκλοφορούσε συρμός 3ης γενιάς. Εικάζω ως αντικατάσταση του βανδαλισμένου συρμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*