Προσοχή: Εκδότες εισιτηρίων στο Μετρό κλέβουν επιβάτες

Και αυτή τη φορά το athenstransport πληροφορήθηκε από κατόχους μηνιαίων καρτών για περιστατικά κατά τα οποία εκδότες εισιτηρίων στο Μετρό κρατούν (χωρίς εξήγηση) τo κουπόνι του Φεβρουαρίου κατά την ανανέωση της κάρτας, χωρίς να αποδώσουν στους επιβάτες την προβλεπόμενη έκπτωση.

Δυστυχώς η ΣΤΑΣΥ δεν έχει φροντίσει να ενημερώσει επαρκώς τους επιβάτες της ότι λόγω των 24ωρων απεργιών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, οι επιβάτες που παραδίδουν στα εκδοτήρια τα κουπόνια των αντίστοιχων μηνών κατά την ανανέωση της κάρτας δικαιούνται έκπτωση στο ποσό που πληρώνουν.

  • Όσοι παραδίδουν το κουπόνι του Φεβρουαρίου δικαιούνται έκπτωση 0,50 ευρώ (και για κανονικές και για μειωμένες κάρτες).
  • Όσοι παραδίδουν το κουπόνι του Μαρτίου δικαιούνται έκπτωση 1,50 ευρώ (για κανονικές κάρτες) και 0,50 ευρώ (για μειωμένες κάρτες).
  • Όσοι παραδίδουν και τα δύο κουπόνια δικαιούνται έκπτωση 2 ευρώ για κανονικές κάρτες και 1 ευρώ για μειωμένες κάρτες.

Αναφορές για παρόμοια περιστατικά είχαμε και στο παρελθόν, με εκδότες εισιτηρίων να δίνουν λάθος ποσό αποζημίωσης (μικρότερο φυσικά).

Σε κάθε περίπτωση, προτείνουμε στους κατόχους μηνιαίων καρτών να ζητούν την προβλεπόμενη έκδοση που τους αναλογεί ΠΡΙΝ ο κάθε υπάλληλος πάρει στα χέρια του την κάρτα τους, και φυσικά να καταγγέλλουν άμεσα περιστατικά μη απόδοσης της προβλεπόμενης έκπτωσης. Εννοείται ότι η παρακράτηση κουπονιών χωρίς να αποδοθεί έκπτωση είναι κλοπή, όσο μικρό και αν είναι το ποσό.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*