Εξώδικο των οδηγών λεωφορείων λόγω ΑΜΕΑ επιβάτη

Με εξώδικο απαντούν οι ενοχλημένοι οδηγοί λεωφορείων στις διαμαρτυρίες ΑΜΕΑ επιβάτη για την έλλειψη ράμπας για την επιβίβαση στα λεωφορεία.

Στο εξώδικο, το οποίο απέστειλε στην ΟΣΥ το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, οι οδηγοί κατηγορούν πως οι διαμαρτυρίες της επιβάτου η οποία κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο προκαλούν προβλήματα στους οδηγούς καθώς σε «καθημερινή βάση […] καλεί την Άμεση Δράση, συνήθως διαμαρτυρόμενη γιατί τα λεωφορεία δεν φέρουν ράμπα για την επιβίβαση της με το αμαξίδιο, δηλώνει ότι προτίθεται να υποβάλει μήνυση, συλλαμβάνονται οι οδηγοί, παραλύει η συγκοινωνία της συγκεκριμένης γραμμής, χάνονται δρομολόγια.»

Αφήνουν μάλιστα υπονοούμενα εναντίον της επιβάτου, γράφοντας πως «το εντυπωσιακό είναι ότι η ίδια συμπτύσσει το αμαξίδιο της και επιβαίνει κανονικά στα αυτοκίνητα της Αστυνομίας προκειμένου να μεταβεί στα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα για την υποβολή της μήνυσης.»

Το Συνδικάτο ζητά από την ΟΣΥ να γνωστοποιηθούν στους οδηγούς τα στοιχεία κάποιου υπεύθυνου της εταιρείας προκειμένου να ελέγχεται αυτός για την έλλειψη της ράμπας και όχι οι οδηγοί.

Στο εξώδικο πάντως δεν αναφέρεται κάποιο αίτημα του συνδικάτου για τοποθέτηση ράμπας στα λεωφορεία που δεν έχουν.

Σημείωση: Από το κείμενο του εξώδικου αφαιρέθηκε το όνομα και η διεύθυνση κατοικίας της επιβάτου, τα οποία όμως έδωσε στη δημοσιότητα το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ

Δείτε επίσης:

2 Comments

  1. Καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα δεν είναι οι ράμπες των λεωφορείων που δεν λειτουργούν / δεν υπάρχουν, αλλά οι διαμαρτυρίες της κυρίας που έχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσει τα λεωφορεία.

    Επίσης καταλαβαίνω ότι η διοίκηση του ΟΑΣΑ δεν πρόκειται να λάβει μέτρα για την λειτουργία των ραμπων στα λεφορεία της (έτσι ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν άτομα με κινητικά προβλήματα) αλλά μόνο για να σταματήσει η “ενόχληση” των οδηγών της από τη συγκεκριμένη κυρία.

    Τέλος, καταλαβαίνω ότι οι οδηγοί του ΟΑΣΑ δεν προβληματίζονται από το συγκεκριμένο θέμα και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να απεργήσουν με αίτημα τη βελτίωση των άθλιων συνθηκών μεταφοράς των επιβατών με τα λεωφορεία – έχουν άλλα, πιο σοβαρά θέματα.

    Αυτά. Στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*