Από τον Ιούνιο (και βλέπουμε…) το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Χαμένη θα πάει η άνοιξη για το λανσάρισμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Η πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα γίνει τον Ιούνιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης.

Βέβαια, καθώς νέο χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει (υποτίθεται άλλωστε ότι η πλήρης εφαρμογή θα ερχόταν από την 1η Ιανουαρίου) τίποτα δεν είναι σίγουρο, και η δήλωση του υπουργού φαίνεται πως είναι απλά μία υπόθεση. Όπως γράψαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί δεν είναι οι καθυστερήσεις στις τεχνικές εργασίες, που θα συνεχιστούν κανονικά για αρκετές ακόμα εβδομάδες, αλλά το ζήτημα που έχει προκύψει με τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών.

Με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να έχει ζητήσει την υποβολή νέας γνωστοποίησης από τον ΟΑΣΑ [άγνωστο αν έχει ακόμα υποβληθεί, το μόνο που έχει ανακοινώσει ο ΟΑΣΑ είναι ότι “όλα πάνε καλά”] προκειμένου να δώσει τη γνωμοδότησή της για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ολόκληρο το εγχείρημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου παραμένει σε κίνδυνο. Καθώς η ανεξάρτητη αρχή λαμβάνει αποφάσεις με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υπάρξει θετική γνωμοδότηση μέχρι τον Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα ο ΟΑΣΑ προκήρυξε διαγωνισμό για εκτύπωση 10.000.000 ενιαίων εισιτηρίων, αριθμός που μάλλον φτάνει και περισσεύει για να καλύψει τις ανάγκες του καλοκαιριού. Φαίνεται πως οι Αθηναίοι θα αργήσουν πολύ ακόμα να πουν αντίο στα χάρτινα εισιτήρια και κάρτες του ΟΑΣΑ.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιθέσεις ομάδων κουκουλοφόρων σε λεωφορεία και σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς με «θύμα» τον εξοπλισμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που, όπως φαίνεται, θα παραμείνει πρακτικά αχρησιμοποίητος για πολλούς μήνες ακόμα. Με δηλώσεις του στη Βουλή πάντως, ο υπουργός κ. Σπίρτζης φαίνεται πως αθωώνει πολιτικές/αναρχικές ομάδες υποστηρίζονται πως πίσω από τις επιθέσεις κρύβονται συμφέροντα των εταιριών σεκιούριτι που φυλάσσουν τις συγκοινωνίες, χωρίς όμως να πει αν έχει στοιχεία που αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

Δείτε επίσης:

1 Comment

  1. Αν το πρόβλημα ήταν η αρχή προστασίας δεδομένων ,η κυβέρνηση είχε μήνες μπροστά της για να το λύσει πριν την προκαθορισμένη έναρξη του συστήματος.Το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε καν,δείχνει ότι απλά η “αριστερή” κυβέρνηση δεν θα δεχτεί με τίποτα την εφαρμογή ενός κατ´αυτούς “ταξικού” μέτρου,δηλαδή να μην μπορείς να μπεις αν δεν πληρώσεις.Για τον ίδιο λογο υπάρχουν και οι ομάδες που καταστρέφουν μηχανήματα.Η κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι η μόνη της επιδίωξη είναι η ισοπέδωση των πάντων με το πρόσχημα της δημοκρατίας.Πρεπει να φύγουν το συντομότερο δυνατό και μόνο τότε θα εφαρμοστεί το σωστοτατο μετρό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.Όλα τα αλλά είναι δικαιολογίες που μόνο ηλίθιους μπορεί να πείσουν…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*