ΣΤΑΣΥ κατά Σπίρτζη: Δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη

Καμία ποινική δίωξη εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου της ΣΤΑΣΥ κ. Γεώργιου Θωμόπουλου δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Το όνομα του κ. Θωμόπουλου είχε διαρεύσει από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, οι οποίες τον χαρακτήριζαν εμπλεκόμενο στην υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού μεγαλύτερου του 1.000.000 από την εταιρεία, υπόθεση για την οποία έγραψε πρώτο το κρατικό ΑΠΕ, το οποίο και μετέδωσε δηλώσεις του υπουργού κ. Σπίρτζη.

Ρεπορτάζ όμως του ΣΚΑΙ την προηγούμενη Παρασκευή προκάλεσε ερωτηματικά για την υπόθεση. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό,  οι εισαγγελείς διαφθοράς δεν έχουν ασκήσει ποινικές διώξεις σε διευθύνοντες συμβούλους και σε εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ για την υπόθεση. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ΣΚΑΙ, φαίνεται πως το επίμαχο ποσό δεν είναι 1 εκατομμύριο ευρώ αλλά 12.000 ευρώ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, περί άσκησης διώξεων κατά υπαλλήλων και στελεχών της ΣΤΑ.ΣΥ.ΑΕ, ως αποτέλεσμα των πορισμάτων της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Μέχρι σήμερα 2 Μαΐου 2017 δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας καμία άσκηση ποινικής δίωξης σε ότι αφορά το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Γεώργιο Θωμόπουλο και ούτε θα μπορούσε να έχει καμία εμπλοκή με τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και ο Διευθύνων Σύμβουλος, στους 8 μήνες της διοίκησής του, λειτούργησαν με βάση τους νόμους και τους κανονισμούς με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία αλλά και την εξυγίανση της εταιρείας. Στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης τηρώντας το νόμο 2190/1920 που διέπει τις ανώνυμες εταιρείες αλλά και τον κανονισμό της εταιρείας έπραξε όσα προβλέπονται, στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η διενέργεια σχετικού εσωτερικού ελέγχου.

Η Διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ συνεχίζουν απερίσπαστα το έργο τους. Αποτελεί κορυφαία προτεραιότητά μας η απρόσκοπτη υλοποίηση του συγκοινωνιακού μας έργου και η παροχή υψηλών υπηρεσιών στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών.

Η υπόθεση ερευνάται αρμοδίως από τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, στα οποία η εταιρεία μας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Δείτε επίσης: 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*