Πρώτη παράταση για το διαγωνισμό της γραμμής 4 του Μετρό

Το τμήμα Α της γραμμής 4 του Μετρό και οι μελλοντικές επεκτάσεις (κλικ για μεγέθυνση)
Το τμήμα Α της γραμμής 4 του Μετρό και οι μελλοντικές επεκτάσεις (κλικ για μεγέθυνση)

Μέχρι τις 17 Ιουλίου παρατάθηκε από την Αττικό Μετρό η προθεσμία υποβολής Φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το διαγωνισμό για την κατασκευή του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό. Η πρώτη αυτή φάση του διαγωνισμού, που προκυρήχθηκε στις 10 Απριλίου είχε ως αρχική προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, η παράταση δίνεται μετά από αίτημα των εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Φαίνεται ότι πολλές Ελληνικές και ξένες εταιρείες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για το διαγωνισμό, αφού στο δεύτερο τεύχος διευκρινήσεων που εξέδωσε σήμερα η Αττικό Μετρό απαντούνται 44 ερωτήσεις από εταιρείες , ενώ στο πρώτο τεύχος διεκρινήσεων (24 Μαΐου) απαντήθηκαν 6 ερωτήσεις.

Παράλληλα, η Αττικό Μετρό έδωσε παράταση και στην προθεσμία για υποβολή νέων ερωτήσεων (16 Ιουνίου) καθώς και για έκδοση τεύχους διευκρινήσεων (11 Ιουλίου) και έτσι ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα παράταση για την πρώτη φάση του διαγωνισμού.

Το πιο αισιόδοξο σενάριο κάνει λόγο για ολοκλήρωση του διαγωνισμού προς τα τέλη του 2018, με έναρξη κατασκευής του έργου στις αρχές του 2019. Το αν όμως θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου εξαρτάται από το αν μέχρι τότε η κυβέρνηση θα έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του έργου. Μέχρι στιγμής το Υπουργείο Υποδομών έχει αποτύχει παταγωδώς.

Το πρώτο τμήμα της γραμμής 4

Κύριο αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η κατασκευή του ο Α’ τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας (Άλσος Βεΐκου – Γουδί). Πρόκειται για τμήμα μήκους 12,9 περίπου χιλιομέτρων, το οποίο περιλαμβάνει 14 υπόγειους σταθμούς και 10 ενδιάμεσα και τερματικά φρεάτια.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.450.000.000 (ένα δισεκατομμύριο και τετρακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ), χωρίς ΦΠΑ. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει δαπάνες για αρχαιολογικές εργασίες, παρακάμψεις δικτύων οργανισμών κοινής ωφέλειας, απρόβλεπτα και αναθεώρηση, ενώ ο τελικός προϋπολογισμός του έργου θα καθοριστεί στα τεύχη του β’ σταδίου του διαγωνισμού.

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*