Νέος χώρος στάθμευσης στο σταθμό Χαλάνδρι του Μετρό ως το 2018

Διαγωνισμό για εκμίσθωση και αξιοποίηση υπαίθριου χώρου στάθμευσης 200 περίπου θέσεων πλησίον του σταθμού Χαλάνδρι του Μετρό προκήρυξε η Αττικό Μετρό τις προηγούμενες μέρες.

Ο χώρος στάθμευσης πρόκειται να δημιουργηθεί σε έκταση εμβαδού 4.450 τετραγωνικών μέτρων ιδιοκτησίας Αττικό Μετρό, με πρόσοψη στην οδό Γαρρυτού και επαφή με τη νότια είσοδο του σταθμού.

Ο πλειοδότης του διαγωνισμού, πέρα από τη διαχείριση του χώρου στάθμευσης θα πρέπει και να τον διαμορφώσει κατάλληλα αφού σήμερα  είναι ουσιαστικά ένα χωράφι. Η Αττικό Μετρό θα δώσει διορία 6 μηνών στον εκμισθωτή προκειμένου να διαμορφώσει το χώρο.

Επίσης, στο συμφωνητικό θα προβλέπονται ανώτερες τιμές για τους χρήστες του Μετρό. Συγκεκριμένα, για τους χρήστες του Μετρό η χρέωση για τις πρώτες 4 ώρες δεν θα υπερβαίνει τα 2 ευρώ και η 12ωρη τα 6 ευρώ. Η ενδιάμεση διάρκεια θα χρεώνεται με 0,50 ευρώ την ώρα επιπλέον της αρχικής χρέωσης.

Στο Χαλάνδρι λειτουργεί ήδη ένας χώρος στάθμευσης χωρητικότητας 280 Ι.Χ. Για την Αττικό Μετρό εκκρεμεί η δημιουργία τριών ακόμα υπαίθριων χώρων στάθμευσης σε τρεις σταθμούς του Μετρό: στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας χωρητικότητας 620 Ι.Χ., στο σταθμό Εθνική Άμυνα χωρητικότητας 200 Ι.Χ. και στο σταθμό Ελαιώνας χωρητικότητας 400 Ι.Χ. Από αυτούς, πιο κοντά είναι η δημιουργία του χώρου στάθμευσης στο σταθμό του Ελαιώνα, με τις απαλλοτριώσεις του απαιτούμενου χώρου να έχουν προχωρήσει στο σταθμό.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*