Τέλος οι VIP εκδρομές οδηγών λεωφορείων στη θάλασσα;

Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν φέτος οι καθιερωμένες VIP εκδρομές για τους εργαζόμενους της ΟΣΥ και τις οικογένειές τους στη θάλασσα. Κατά τα προηγούμενα καλοκαίρια, η ΟΣΥ παραχωρούσε με «προφορική άδεια» λεωφορεία προκειμένου οι εργαζόμενοι της εταιρείας και τα μέλη των οικογενειών τους να έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν καθημερινά σε διάφορες παραλίες της Αττικής. Τα δρομολόγια ήταν VIP με την έννοια ότι σε αυτά δεν επιτρεπόταν η επιβίβαση άλλων επιβατών.

Φέτος όμως, σε απάντηση αιτήματος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ για παραχώρηση λεωφορείου προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκδρομές για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, η Διεύθυνση Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου της ΟΣΥ κάνει γνωστό ότι η εταιρεία αδυνατεί «επί του παρόντος να κάνει δεκτό το αίτημα», αλλά ευελπιστεί «στην επανεξέταση του αιτήματος το συντομότερο δυνατό.»

Πριν από δύο χρόνια, οι δωρεάν VIP εκδρομές για θαλάσσια μπάνια είχαν προκαλέσει την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος έστειλε τα στοιχεία που συνέλεξε στον Εισαγγελέα λόγω πιθανών ποινικών ευθυνών. Κατά το καλοκαίρι του 2015, η ΟΣΥ διέθεσε 5 λεωφορεία καθημερινά – με 5ωρη απασχόληση 5 οδηγών, τα οποία πραγματοποίησαν εκδρομές σε παραλίες της Αττικής (Άγιοι Θεόδωροι, Λαγονήσι και Σχοινιάς), πολλές από τις οποίες εκτός της περιοχής εξυπηρέτησης του ΟΑΣΑ.

Τα δρομολόγια πραγματοποιούταν από την 1η Ιουλίου 2015 ως τις 7 Σεπτεμβρίου 2015. Κατά το διάστημα αυτό, και σε μία περίοδο που τα δρομολόγια στην Αθήνα είναι αρκετά μειωμένα λόγω του θερινού προγράμματος δρομολογίων, αφαιρούντο επιπλέον 25 ώρες δρομολογίων ημερησίως, καθώς οι οδηγοί αυτοί πραγματοποιούσαν δρομολόγια προς τις παραλίες.

Δείτε επίσης:

Φωτο: kathimerini.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*