Νέα δρομολόγια στον Προαστιακό από την Κυριακή 30 Ιουλίου

Το νέο πλέγμα δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας που θα ισχύει από την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Με την ολοκλήρωση των εργασιών της ηλεκτροκίνησης ως το σιδηροδρομικό σταθμό της Αθήνας (Λαρίσης), ο σταθμός μετατρέπεται σε αφετηρία των περισσότερων δρομολογίων. Αντίθετα, καταργούνται τα δρομολόγια Αεροδρόμιο – Κιάτο και Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια.

Δείτε όλους τους πίνακες των νέων δρομολογίων του Προαστιακού στο τέλος του άρθρου

Από την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, στον Προαστιακό της Αθήνας θα πραγματοποιούνται τα παρακάτω δρομολόγια (όπου ‘Αθήνα’, εννοείται ο σταθμός Λαρίσης):

 • Αθήνα – Άγιοι Ανάργυροι – Μεταμόρφωση – Αεροδρόμιο και αντίστροφα (1 δρομολόγιο την ώρα)
 • Αθήνα – Άγιοι Ανάργυροι – Άνω Λιόσια – Κιάτο και αντίστροφα (1 δρομολόγιο την ώρα)
 • ΣΚΑ – Αεροδρόμιο και αντίστροφα (1 δρομολόγιο την ώρα, πιθανόν 2 από Σεπτέμβριο)
 • Αθήνα – Οινόη – Χαλκίδα και αντίστροφα (1 δρομολόγιο ανά 2 ώρες)
 • Πειραιάς – Αθήνα και αντίστροφα (ανταπόκριση με τους συρμούς προς Αεροδρόμιο)

(Θα πραγματοποιούνται όλες οι ενδιάμεσες στάσεις)

Καταργούνται δηλαδή τα  δρομολόγια Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο, Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο και Αθήνα – Άνω Λιόσια – Αθήνα.

Οι επιβάτες μεταξύ των σταθμών Άνω Λιοσίων και Κιάτου που έχουν ως προορισμό κάποιο σταθμό στο τμήμα από ΣΚΑ ως Αεροδρόμιο (ή αντίστροφα) θα πρέπει να μετεπιβιβάζονται σε άλλο συρμό στο σταθμό Κάτω Αχαρναί.

Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, αναμένεται επίσης να δρομολογηθεί λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει τους σταθμούς Άνω Λιόσια και Νερατζιώτισσα.

Οι κερδισμένοι των νέων δρομολογίων είναι όσοι χρησιμοποιούν τους σταθμούς από Αθήνα έως Κάτω Αχαρναί καθώς και όσοι έχουν ως προορισμό ή αφετηρία το σταθμό Λαρίσης.

Αντίθετα οι χαμένοι είναι όλοι όσοι μετακινούταν στη γραμμή από Αεροδρόμιο έως Κιάτο και ιδιαιτέρως όσοι χρησιμοποιούσαν το σταθμό των Άνω Λιοσίων (τα δρομολόγια μειώνονται από 3 την ώρα σε 1 την ώρα, μόνο προς Κιάτο ή σταθμό Λαρίσης).

Δείτε επίσης: 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προειδοποιεί το επιβατικό κοινό για το ενδεχόμενο καθυστερήσεων στα δρομολόγια τις πρώτες μέρες εφαρμογής τους.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και την επίλυση των προβλημάτων που τυχόν παρουσιαστούν από την αλλαγή των δρομολογίων στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Αθήνας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. εγκαινιάζει ένα νέο τηλεφωνικό αριθμό, το 2130121222 (αστική χρέωση).

Οι πίνακες των νέων δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας (κάντε κλικ για μεγέθυνση ή αποθήκευση):

Δρομολόγια Προαστιακού της Αθήνας: Αθήνα – Αεροδρόμιο και ΣΚΑ – Αεροδρόμιο (κλικ για μεγέθυνση)

 

Δρομολόγια Προαστιακού της Αθήνας: Αεροδρόμιο – Αθήνα και Αεροδρόμιο – ΣΚΑ (κλικ για μεγέθυνση)

 

Δρομολόγια Προαστιακού της Αθήνας: Αθήνα – Κιάτο (κλικ για μεγέθυνση)

 

Δρομολόγια Προαστιακού Αθήνας: Κιάτο – Αθήνα (κλικ για μεγέθυνση)

 

Δρομολόγια Προαστιακού Αθήνας: Πειραιάς – Αθήνα – Πειραιάς (κλικ για μεγέθυνση)

 

Δρομολόγια Προαστιακού Αθήνας: Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα (κλικ για μεγέθυνση)

 

Χάρτης Προαστιακού της Αθήνας
 • George Grigoriou

  το οτι θα ειναι πιο γρηγορα ετσι τα δρομολογια ειχανε πει τα κοπροσκυλα που στον κοσμο σταθερης τροχιας μεσο εχει καθυστερηση???υποτιθετε απο αγιους αναργυρους φευγει και 7.07 ποτε δεν ερχετε στη ωρα του και υποτιθετε στο κωροπι φτανει 7.42 ποτε παλι παντα 7.50 φτανει οποτε ο κοσμος χανει λεωυφορεια και καπθυστερει στις δουλειες του οοοοοουυυυσσσσττττττ κοπροσκυλα

 • Colosseum Live

  Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος στην μετεπιβίβαση στο σταθμό Κάτω Αχαρναί της γραμμής Αθήνα-Κιάτο από τη γραμμή Αεροδρόμιο-Αθήνα ? Το τρένο φτάνει _:48 ενώ το άλλο φεύγει _:44, πώς θα προλαβαίνει κάποιος την αλλαγή ?

  • Έχει γίνει σύσταση στους μηχανοδηγούς να περιμένουν στο σταθμό Κάτω Αχαρναί ώστε να γίνεται η μετεπιβίβαση.

   • Αντώνης Καρβέλας

    Αυτό πώς το γνωρίζουμε;

   • elias

    συσταση;;;; και γιατί όχι επίσημη αλλαγή του ωραρίου;;;; ποιος εγγυάται ότι όντως θα εφαρμόζεται η αναμονή και πώς και ποιος εγγυάται την ασφαλή μετεπιβίβαση αφού το ωράριο δεν είναι επίσημο αλλά απλή σύσταση σε μηχανοδηγούς;;;;

   • elias

    και πώς εκδίδονται εισιτήρια αφού το επίσημο ωράριο δεν επιτρέπει μετεπιβίβαση;;;;το ηλεκτρονικό σ΄συτημα παίρνει υπ όψι του την σύσταση γι’αναμονή!!!!!!!!!;;;;;;;;;;;;;;;;;

 • John Prapidis

  Η τιμή των εισιτηρίων;

 • Nikos

  Μια μικρή διόρθωση:
  Στο Αθήνα – Χαλκίδα, θα πραγματοποιούνται δρομολόγια ανά 2ωρο, τουλάχιστον μέχρι την εφαρμογή του χειμερινού προγράμματος δρομολογίων.