Επισκευάζεται (επιτέλους!) ο κλιματισμός στους συρμούς του ΗΣΑΠ

Ξεκινούν επιτέλους, στα μέσα του καλοκαιριού, οι εργασίες για την επισκευή του συστήματος κλιματισμού στους συρμούς του ΗΣΑΠ.

Την προηγούμενη Παρασκευή εστάλη από την ΣΤΑΣΥ η ανάθεση επισκευής των μηχανημάτων στην εταιρεία που πριν από χρόνια είχε εγκαταστήσει το σύστημα. Οι επισκευές θα πραγματοποιηθούν μέχρι εξάντλησης του ποσού των 20.000 ευρώ (24.800 ευρώ με ΦΠΑ), σύμφωνα με την οικονομική προσφορά της εταιρείας.

Πριν από περίπου ένα μήνα, σε μία περίεργη ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ είχε αναφέρει: «ευτυχώς, σήμερα, η Διοίκηση μαζί με τους εργαζόμενους προχωράνε, με γρήγορους ρυθμούς, τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του κλιματισμού, ώστε πολύ σύντομα να τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο κλιματισμός σε όλα τα βαγόνια».

Η απορία γιατί έπρεπε να φτάσουμε στα τέλη Ιουλίου για να επισκευαστεί ο κλιματισμός στους συρμούς των ΗΣΑΠ είναι εύλογη, όμως υπάρχουν και χειρότερα. Το 2013, ο αντίστοιχος διαγωνισμός για την επισκευή των κλιματιστικών μονάδων στους συρμούς του ΗΣΑΠ είχε ως καταληκτική ημερομηνία την 26η Αυγούστου! Ας ελπίσουμε ότι σε λίγα χρόνια οι διαδικασίες αυτές θα γίνονται πριν το καλοκαίρι.

Δείτε επίσης:

2 Comments

  1. Πάρα πολύ καλό νέο αυτό! Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, κι αυτό είναι ο κόσμος που ανοίγει τα παράθυρα όταν έχει αναμμένο κλιματισμό! Και το χειρότερο είναι ότι στη λένε όταν τα κλείνεις!
    Προτείνω σαν λύση, να γίνει μετατροπή στα μισά παράθυρα των βαγονιών του ΗΣΑΠ και Μετρό (εκτός αυτών της πρώτης και τρίτης γενιάς). Πιο συγκεκριμένα, να μπουν καινούρια παράθυρα που δεν ανοίγουν καθόλου, όπως γίνεται στα βαγόνια Rotem της τρίτης γενιάς στο Μετρό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*