Σταθμός Λαρίσης: Επανήλθε η εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ

ΕΡΓΟΣΕ

Επανήλθε η εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Αθήνας, ύστερα από τρεις ημέρες ταλαιπωρίας εξαιτίας των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο σταθμό.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις των τραίνων εξακολουθούν να πραγματοποιούνται μόνο από τις αποβάθρες 9 και 10, λόγω των εργασιών για την εγκατάσταση υποδομών ηλεκτροκίνησης στο σταθμό που ξεκίνησαν την Τετάρτη 5 Ιουλίου. Οι νέες αποβάθρες βρίσκονται προς την οδό Κωνσταντινουπόλεως, μακριά από την είσοδο του σταθμού.

Εκτός από την εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ, επαναλειτουργεί και η υπηρεσία εγγεγραμμένων αποσκευών και δεμάτων.

Διαμαρτυρία για τις συνθήκες εργασίας

Επιστολή διαμαρτυρίας εν τω μεταξύ απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Προσωπικού Ελιγμών ΟΣΕ προς τον οργανισμό για τις νέες συνθήκες εργασίας στο σταθμό Λαρίσης. Σύμφωνα με την επιστολή, τα νέα κλειδουχεία που έχουν τοποθετηθεί εκατέρωθεν του σταθμού είναι ακατάλληλα, καθότι δεν πληρούν ούτε τις στοιχειώδης προδιαγραφές για ασφαλή και αξιοπρεπή συνθήκες εργασίας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση αντικατάστασή τους και τοποθέτηση κλειδουχείων (ISOBOX) 4Χ2,5 τουλάχιστον, με νερό, τουαλέτα, και κλιματισμό. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει η επιστολή, οι κλειδούχοι θα διακόψουν την κυκλοφορία στις γραμμές αυτές, κλείνοντας ουσιαστικά το σταθμό Λαρίσης.

Εν τω μεταξύ, ένα άλλο αίτημα των εργαζομένων, το οποίο είχε ζητήσει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, έγινε δεκτό. Από σήμερα Παρασκευή επανδρώθηκε με μία βάρδια ο σταθμός των Αγίων Αναργύρων, με αποτέλεσμα η προσωρινή μονοδρόμηση μεταξύ ΣΚΑ και σταθμού Λαρίσης να περιορίζεται στο τμήμα Άγιοι Ανάργυροι – Σταθμός Λαρίσης.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*