Από dj του ΟΑΣΑ, στο γραφείο του υπουργού

Κανένας άξιος δεν χάνεται. Μπορεί η καριέρα ως dj του ΟΑΣΑ να μην ευόδωσε, αλλά η μουσική επιμελήτρια κατάφερε τελικά να χωθεί στο δημόσιο αφού προσελήφθη ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείου του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύποβ , η πρώην μουσική επιμελήτρια που δηλώνει καθηγήτρια πιάνου και παιδαγωγός (ενώ έχει προϋπηρεσία και σε τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ) διορίστηκε σε θέση µετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του κ. Σπίρτζη στις 10 Ιουλίου.

Η υπόθεση της μουσικής επιμελήτριας του ΟΑΣΑ που έφτασε μέχρι και τη Βουλή, βγήκε στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο μέσα από το Athens Transport. Ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να αναθέσει σε εξωτερικό συνεργάτη (με προϋπηρεσία ως ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στα βόρεια προάστια) την επιλογή έντεχνης και κλασικής μουσικής η οποία θα ακούγεται εντός των Λεωφορείων και Τρόλεϊ της Αθήνας. Εκτός από χρέη DJ, η συγκεκριμένη συνεργάτις του ΟΑΣΑ θα αναλάμβανε και το σχεδιασμό και προετοιμασία προγραμμάτων και άλλων μουσικών εκδηλώσεων/δράσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αν και διάφορες φωνές εξέφρασαν ενθουσιασμό για την πρωτοβουλία του ΟΑΣΑ, από την πρώτη στιγμή δημοσιεύσαμε τις επιφυλάξεις μας για το κατά πόσο το εγχείρημα ήταν τεχνικά δυνατό και οικονομικά συμφέρον για τον ΟΑΣΑ. Μήνες αργότερα αναρωτηθήκαμε για την τύχη του εγχειρήματος για να μάθουμε τελικά ότι η σύμβαση της μουσικής επιμελήτριας λύθηκε αφού ο ΟΑΣΑ διαπίστωσε πως το εγχείρημα θα ήταν ιδιαίτερα κοστοβόρο λόγω του μεγάλου ύψους των πνευματικών δικαιωμάτων που θα έπρεπε να καταβληθούν.

Άγνωστο είναι πάντως ποιες ακριβώς υπηρεσίες θα παρέχει η παρολίγον dj στο γραφείο του υπουργού.

1 Comment

  1. Και τι θα πάρει στο γραφείο του ο Σπίρτζης; Κάποιον που θα του πει ο Ελεύθερος Τύπος; Ή μήπως οι υπουργοί του παρελθόντος, έπαιρναν κάποιον που θα ενέκρινε κάποια τυχαία εφημερίδα;

    Δε σε είχαμε για ουρά του Ελεύθερου Τύπου, Athens Transport.

    «Κατάφερε τελικά να χωθεί στο δημόσιο»; Ότι δηλαδή τώρα είναι μόνιμη ΔΥ; Αυτό μας λέει η «γραφίδα» σου;

    Αν έχεις, σαν ειδησεογραφική ιστοσελίδα, τις δυνατότητες να κάνεις επιτόπιο ρεπορτάζ για
    1) το αν αυτή πηγαίνει στη θέση της κάθε πρωί, και 2) αν ο Σπίρτζης στο γραφείο του έχει ξεπεράσει το όριο σε μετακλητούς,
    αυτά είναι που έχουν αξία, για αυτά να ενημερώσεις.

    Αλλιώς απλά παίζεις το παιχνίδι κομματικών εφημερίδων που απευθύνονται σε ηλίθιους, καθώς όλα έγιναν νόμιμα και η τύπισσα θα αποχωρήσει από το υπουργείο, το αργότερο όταν αποχωρήσει και ο Σπίρτζης.
    Ό,τι λέει ο νόμος δηλαδή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*