Θα επιστρέψουν τα δρομολόγια του Προαστιακού από Αεροδρόμιο προς Λιόσια και Κιάτο;

Φωτογραφία: Υπουργείο Υποδομών

Μάλλον σε λεκτικό λάθος θα πρέπει να αποδοθεί η δήλωση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζη περί επαναφοράς δρομολογίου στη γραμμή Αεροδρόμιο – Κιάτο καθώς είναι πολύ πιθανό να εννοούσε το δρομολόγιο Αεροδρόμιο – ΣΚΑ και όχι το δρομολόγιο Αεροδρόμιο – Κιάτο.

Μιλώντας στα πλαίσια επίσκεψης στο σταθμό Λαρίσης και στο σταθμό Ζεφύρι, ο υπουργός αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες εξαιτίας των νέων δρομολογίων του Προαστιακού και προανήγγειλε τη δημιουργία νέας λεωφορειακής γραμμής του ΟΑΣΑ (και όχι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) που θα ενώνει τους σταθμούς Άνω Λιόσια, Νερατζιώτισσα και Δουκίσσης Πλακεντίας. Η λειτουργία της γραμμή αναμένεται από τα τέλη Αυγούστου.

Ο υπουργός επίσης αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων και στην επαναφορά δρομολογίων του Προαστιακού. Όπως τόνισε, μετά την ολοκλήρωση των έργων, ο σταθμός Άνω Λιόσια θα έχει περισσότερα δρομολόγια από πριν, φτάνοντας τα 4 την ώρα.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον Προαστιακό της Αθήνας, ανακοινώθηκαν τα εξής:

  • Από τέλη Αυγούστου: Θα δημιουργηθεί κυκλική γραμμή του ΟΑΣΑ: Άνω Λιόσια – Νερατζιώτισσα – Δουκίσσης Πλακεντίας. Θα  υπάρξει και ένα επιπλέον δρομολόγιο του προαστιακού στη Γραμμή Κιάτο Αεροδρόμιο (δική μας εκτίμηση είναι πως εννοούσε ένα ακόμα δρομολόγιο ΣΚΑ – Αεροδρόμιο.)
  • Από τον Οκτώβριο: Με την ολοκλήρωση των έργων της ηλεκτροκίνησης ως τον Πειραιά, όλα τα δρομολόγια θα τερματίζουν στον Πειραιά και δεν θα απαιτείται μετεπιβίβαση στο σταθμό Λαρίσης.
  • Από το Δεκέμβριο: Θα αποκατασταθούν προσαυξημένα τα δρομολόγια του Προαστιακού που έχουν διακοπεί (δεν αναφέρθηκε αναλυτικά). Από τρία την ώρα που ήταν μέσω των Άνω Λιοσίων θα γίνουν τέσσερα.

Πριν το Δεκέμβριο, ο υπουργός σημείωσε ότι οι επιβάτες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται με λεωφορεία (ήδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει δρομολογήσει πούλμαν μεταξύ Άνω Λιοσίων – Νερατζιώτισσας), ενώ τα δρομολόγια αυτά θα πυκνώσουν ή θα επεκταθούν αν θεωρηθεί απαραίτητο.

Δείτε επίσης:

4 Comments

  1. Μηπως γνωριζετε κατι νεοτερο για την κυκλική γραμμή του ΟΑΣΑ: Άνω Λιόσια – Νερατζιώτισσα – Δουκίσσης Πλακεντίας;

  2. Έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο πάντα αξιόπιστο athenstransport , μάλλον θα εννοούσε ο κύριος υπουργός ένα επιπλέον δρομολογίο στην διαδρομή Σιδηροδρομικό Κέντρο Αθηνών (ΣΚΑ) – Αεροδρόμιο:

  3. Η δική σας εκτίμηση προφανώς και είναι πιο σωστή από του υπουργού. Μόλις τελειώσει το θερινό πρόγραμμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (συνήθως τελειώνει γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου) θα προστεθεί ένα ακόμα δρομολόγια Αεροδρόμιο – ΣΚΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*